'Satranç'ın kalbi Konya'da attı

'Satranç'ın kalbi Konya'da attı

Nefes kesen karşılaşmaların ardından; Süper Ligde Tatvan Satranç Eğitimi Spor Kulübü, Birinci Ligde Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü Derneği, İkinci Ligde ise Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübü Derneği şampiyonluk ipini göğüsleyen takımlar oldu.

Satranç Federasyonu tarafından organize edilen ve toplam 68 takım ve 983 sporcunun soluk soluğa takip edilen mücadelesine sahne olan 2019 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi, Türkiye Satranç Birinci Ligi ve Türkiye Satranç İkinci Ligi, görkemli bir ödül töreni ile son buldu. Nefes kesen karşılaşmaların ardından; Süper Ligde Tatvan Satranç Eğitimi Spor Kulübü, Birinci Ligde Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü Derneği, İkinci Ligde ise Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübü Derneği şampiyonluk ipini göğüsleyen takımlar oldu.

 

TSF tarafından, Konya Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştirilen 2019 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi, Türkiye Satranç Birinci Ligi ve Türkiye Satranç İkinci Ligi heyecan dolu karşılaşmaların ardından tamamlandı. 

SATRANÇ SÜPER LİGİ

Dünyanın sayılı, Türkiye’nin ise en güçlü ligi olan, 14 ülkeden 100’ü unvanlı, 14 takım ve 167 sporcunun hamle yaptığı Türkiye İş Bankası Satranç Süper Liginde; Tatvan Satranç Eğitimi Spor Kulübü şampiyon olurken, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ikinci, Deniz Su Aquamatch Satranç Gençlik Spor Kulübü Derneği ise üçüncü oldu.

SATRANÇ BİRİNCİ LİGİ

22 takım ve 332 sporcunun yarıştığı Türkiye Satranç Birinci Ligi'nde ilk üç sırayı elde ederek 2020 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'ne yükselen takımlar 1. Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü Derneği, 2. Gökyay Vakfı Spor Kulübü Derneği, 3. Burhaniye Satranç Spor Kulübü oldu.

SATRANÇ İKİNCİ LİGİ

32 takım ve 484 sporcunun mücadele ettiği Türkiye Satranç İkinci Ligi'nde ilk dört sırayı elde ederek 2020 Türkiye Satranç Birinci Ligi'ne yükselme başarısı gösteren takımlar; 1. Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübü Derneği 2. Apaydın Satranç ve Spor Kulübü Derneği 3. Mercan Satranç Eğitim Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği 4. Samandağ Altın Piyon Spor Kulübü-Hatay oldu.

ÖDÜL TÖRENİNE YOĞUN  KATILIM

Liglerin 28 Temmuz Pazar günü gerçekleşen ödül töreni; Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Karaman Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Güventürk ve Kazım Gücüyener, TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Spor Şube Müdürü Ali Kanber, Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Bülent Yumuşaker ve Birim Müdürü Müge Ören, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Haznedaroğlu, Özgür Solakoğlu, Sultan Daban, Ali Ümit Şifaver, Zeki Demircan, Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, MHK Başkanı Ahmet Uçtu, Teknik Kurul Başkanı Aykut İlker Mete, Eğitim Kurulu Başkanı Ozan Çapan, Sporcular Kurulu Başkanı Can Arduman, Antrenörler Kurulu Başkanı IM Yakup Erturan, Teknoloji ve Bilişim Kurulu Başkanı Gökhan Narman, Genel Sekreter M. Sedat Fırat, Konya İl Temsilcisi Erdoğan Tozlu, Kulüpler Koordinasyon ve Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Üyeleri, kulüp temsilcileri, sporcular, veliler, hakem heyeti, basın temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşti.

TULAY: UNUTULMAZ BİR ORGANİZASYON YAŞANDIĞINI ÜMİT EDİYORUZ

Töreninde konuşma yapan TSF Başkanı Gülkız Tulay, Liglerin hayata geçtiği iki hafta boyunca toplam 128 takım ve 1800 sporcunun hamle yaptığı, rekor bir buluşmaya, unutulmaz bir sportif şölene imza attıklarını dile getirdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kulüp temsilcileri ile bir araya geldiklerini, görüş ve düşüncelerini dinlediklerini ifade eden Tulay konuşmasına şöyle devam etti: “Ailemizin paylaştığı her görüş ve öneri, göreve geldiğimiz andan beri, yürüdüğümüz yolda en önemli pusulamız oldu, bundan sonra da öyle olmaya devam edecek. Her birinizin şahit olduğu gibi, TSF olarak faaliyetlerimizi dünya standartlarında gerçekleştiriyoruz. Turnuvalarımızı ailemize yakışır biçimde hayata geçirmeyi her zaman önemsedik, bunun için gecemizi gündüzümüze katmaktan da hiçbir zaman geri durmadık. Bu salondaki herkesin, bu çabayı, bu emeği hissettiği, unutulmaz bir organizasyon yaşadığını ümit ediyoruz. Tüm yorgunluğumuzu alan memnuniyet dolu sözleriniz, daha fazlasını yapmak için verdiğiniz enerji için sizlere teşekkür ediyorum.” Tulay, bir üst lige çıkma başarısı gösteren, masa derecesi elde eden takım ve sporcuları tebrik etti ve TSF ana sponsoru Türkiye İş Bankası’na, Selçuklu Belediyesine, liglerde yarışan kulüplere, kulüplere destek olan sponsorlarına ve tüm organizasyon ekibine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Açılış konuşmalarının ardından, Süper Ligde ilk üç sırayı elde eden, 2020 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi ve 2020 Türkiye Satranç Birinci Ligi'ne yükselen takımlar ve masa derecesi elde eden sporcular kupa ve madalyalarına kavuştu. 

img 1476

Başkan Tulay, Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Bülent Yumuşaker ve Süper Lig’de 25. yıldır oynayan IM Umut Atakişi’ye günün anısına hediye takdim ederken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Süper Lig Başhakemi IA Akif Tayfun Haznedaroğlu ve Gözlemcisi IA Aykut İlker Mete, Birinci Lig Başhakemi FA Umut Sapan ve Gözlemcisi IA Yücel Yıldırım, İkinci Lig Başhakemi IA Bilge İbrahim Özel ve Gözlemcisi IA Ahmet Uçtu'ya fidan sertifikası verdi. 

bta01936

4 samandag

İkinci Lig dördüncüsü Samandağ Altın Piyon Spor Kulübü-Hatay

 

3 mercan

İkinci Lig üçüncüsü Mercan Satranç Eğitim Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği

 

2 apaydin

İkinci Lig ikincisi Apaydın Satranç ve Spor Kulübü Derneği

 

1 beyazkale

İkinci Lig şampiyonu Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübü Derneği

 

3.burhaniye

Birinci Lig üçüncüsü Burhaniye Satranç Spor Kulübü

 

2 gokyay

Birinci Lig ikincisi Gökyay Vakfı Spor Kulübü Derneği

 

1 bayegan

Birinci Lig şampiyonu Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü Derneği

 

3 denizsu

Süper Lig üçüncüsü Deniz Su Aquamatch Satranç Gençlik Spor Kulübü Derneği

 

2 bjk

Süper Lig ikincisi Beşiktaş Jimnastik Kulübü

 

1 tatvan

Süper Lig şampiyonu Tatvan Satranç Eğitimi Spor Kulübü

 

bta02225

 

 

Etiketler :