Şarkışla'dan kısa kısa

Şarkışla'dan kısa kısa

Şarkışla Belediyesi bozulan yolları geçici olarak asfaltlanıyor

SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde yağışlar ve yapılan doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan yollar geçici olarak asfaltlanıyor.

Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, yapılan çalışmaları değerlendirerek, ilçede artan yoğun şikayetler üzerine asfalt serme finisheri aldıklarını, asfalt ocağını da yaktıklarını belirtti.

Çalışmalar ve yağışlar nedeniyle bozulan yollarda asfalt yapmaya başlandığını aktaran Oğuz, "Çalışmalar nedeniyle bozulan yolları yama yaparak düzeltmeye çalıştık. Ancak bozulan alanların büyük olması nedeniyle yamalar zamanla çöktü. Artan şikayetler üzerine, bizler de geçici olarak tüm mahallerde yollarda asfalt yama yerine, geçici de olsa komple asfalt çalışmalarına başladık. Çalışmamız Pınarönü Mahallesi'nden başladı, diğer mahallelerde de devam edecek" diye konuştu.

- Anafartalar Ortaokulu'nda çevre düzenlemesi yapılıyor

Şarkışla Belediyesince Anafartalar Ortaokulu'nun bahçesinde çevre düzenlemesi yapılıyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, çocukların eğitim gördükleri okulların nezih bir ortamda bulunması gerektiğini belirtti.

​Okul bahçesine yeşil alan ve oyun sahalarının yapıldığını aktaran Oğuz,  "Okulun ön giriş tarafında araçların park etmesi, arka tarafında ise çevre kirliliği ve düzensizliği nedeniyle çocukların teneffüslerde oynayabilecekleri ya da dinlenebilecekleri alanlar yoktu. Okul müdürümüz İbrahim Karasoy'un talepleri üzerine okul bahçesinde çalışma başlattık. Çalışmalarımızı okulun açılma dönemine yetiştireceğiz" ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı