Şarkışla’da KYK yurdunun yüzde 40'ı tamamlandı

Şarkışla’da KYK yurdunun yüzde 40'ı tamamlandı

SİVAS (AA) - ŞArkışla ilçesinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ve TOKİ işbirliği ile yapımı devam eden öğrenci yurdunun yüzde 40'ı...

SİVAS (AA) - ŞArkışla ilçesinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ve TOKİ işbirliği ile yapımı devam eden öğrenci yurdunun yüzde 40'ı tamamlandı.

Kaymakam Akif Pektaş ve Sivas KYK İl Müdürü Erdoğan Tunç, Yıldırım Mahallesi'nde inşaatı devam eden 500 kişilik öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu.

Pektaş ve Tunç, firma yetkilisi Serhat Tanrıverdi'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yurt binası ve sosyal donatılarının 5 yıldızlı otel ayarında olduğunu aktaran Tanrıverdi, "2 blok erkek, 2 bloğu da kız yurdu olarak yapımına başlanan inşaatınyüzde 40'ı tamamlandı." dedi.

Pektaş da yurdun Şarkışla'ya ve burada kalacak öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek, inşaatın tamamlanmasıyla birlikte ilçede öğrencilerin barınma sorununun kalmayacağını söyledi.

Tunç ise yerleşke içerisinde 2 basketbol sahası, oturma sahaları ve fitness alanlarının bulunduğunu belirterek, "Yurdu 2016-2017 eğitim öğretim yılına kadar yetiştirilebilmesi için hızla çalışılıyor." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :