Şarkışla'da aile konferansı verildi

Şarkışla'da aile konferansı verildi

Şarkışla ilçesinde, "Aile İçi İletişimde Anne, Baba ve Çocuk Diyaloğu" konferansı düzenlendi.Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla Şarkışla...

Şarkışla ilçesinde, "Aile İçi İletişimde Anne, Baba ve Çocuk Diyaloğu" konferansı düzenlendi.

Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla Şarkışla Müftülüğünce Seyfettin Soysal Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, Belediye Başkan Vekili Musa Yılmaz, İlçe Müftüsü Mehmet Cingöz, araştırmacı yazar Mustafa Turan, müftülük personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sanayi Camisi müezzini İsmail Yıldırım'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşması yapan Cingöz, aile içi şiddetin, boşanmaların ve çocuk istismarlarının son dönemde arttığına dikkati çekerek, bunların yaşanmaması için eğitimli ailelerin oluşması gerektiğini söyledi.

Araştırmacı- yazar Turan ise herkesin çocuğunun ahlaklı, edepli ve terbiyeli olmasını istediğini ifade ederek, "Fakat unutmayalım ki, çocuklar bizim istediğimiz gibi olmazlar. Yetiştirdiğimiz gibi olurlar. Herkes anne baba olabilir. Ama bütün mesele, bilimsel açıdan iyi ve ideal bir anne baba olabilmektir. Anne baba olarak doğru cetvel olmalıyız ki, çocuklarımız da bu ailede doğru eğitilsin" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı