Şarkıcı Davut Güloğlu'na "hakaret"ten  ceza

Şarkıcı Davut Güloğlu'na "hakaret"ten ceza

Şarkıcı Güloğlu, meslektaşı Sıla Gençoğlu'na basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle 8 bin 400 lira adli para cezasına çarptırıldı

İSTANBUL (AA) - Şarkıcı Davut Güloğlu, meslektaşı Sıla Gençoğlu'na basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle 8 bin 400 lira adli para cezasına çarptırıldı.

İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Davut Güloğlu katılmazken şikayetçi Sıla Gençoğlu'nu avukatı Rezan Epözdemir temsil etti.

Duruşmada, sanık Güloğlu'nun avukatının bir önceki celsede istifa ettiğini ve bu durumun Güloğlu'na bildirildiği hatırlatıldı.

- 1 yıl 2 aylık hapis cezası adli para cezasına çevrildi

Söz alan Sıla Gençoğlu'nun avukatı Rezan Epözdemir, sanık ve avukatının davayı uzatmak için duruşmalara katılmadıklarını öne sürerek, duruşmanın karara bağlanmasını talep etti.

Müvekkilinin dünyada en çok dinlenilen Türk sanatçısı olduğunu belirten Epözdemir, sanığın dava konusu röportajda müvekkiline hakaret ettiği gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti.

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, Davut Güloğlu'nun basın yoluyla alenen hakaret suçundan 1 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme bu cezayı, günlüğü 20 liradan olmak üzere toplam 8 bin 400 lira adli para cezasına çevirdi.

- Davanın geçmişi

Şarkıcı Sıla Gençoğlu, 7 Ağustos 2016'da düzenlenen Yenikapı mitingine katılıp katılmayacağına ilişkin bir soru üzerine, "Darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içinde bulunmayı tercih etmiyorum." demişti. Davut Güloğlu'nun, katıldığı bir televizyon programında, "s… olsun gitsin" ifadesini kullanması üzerine Sıla, Güloğlu hakkında avukatı aracılığıyla sunduğu dilekçeyle suç duyurusunda bulunmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Güloğlu hakkında "basın yayın yoluyla hakaret" suçundan 4 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlamıştı.

Yargılama sürecinde, hakimin savunmadaki ifadeleri tutanağa geçirmediğini ileri süren Güloğlu'nun avukatı Emrullah Gözcü, reddi hakim talebinde bulunmuş ve bu talebi nöbetçi İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :