Sarıveliler'de Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor

Sarıveliler'de Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor

"Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi kapsamında Sarıveliler Yunus Emre Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri “Meslek Lisesi Halk Elele” sloganıyla Sarıveliler İlçesindeki ailelerle buluştu

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi kapsamında Sarıveliler Yunus Emre Çok Programlı Anadolu Lisesi  öğrencileri “Meslek Lisesi Halk Elele” sloganıyla Sarıveliler İlçesindeki ailelerle buluştu.

Yunus Emre Çok Programlı Anadolu Lisesi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı öğrencileri, mahalle muhtarlarının belirlediği ve 0-2 yaş arası çocuğu olan aileleri  aileleri belirledikten sonra okul idaresi ve alan öğretmenleri yapılabilecek yardımlar konusunda ailelerle görüşmede bulundu. Okul Müdürü Mehmet Alper YOLCU,  ailelerle buluşan proje ekibinin annelere; “çocuğun doğduğu andan  itibaren bağımsız olarak hayata dair ne varsa aileden öğrendiğinden bahsedilerek;  aileye saygıyı, sevgiyi, davranış tarzını, giyinişini hayata dair aklınıza ne geliyorsa tamamını ailesinden gördüğü gibi algıladığından bahsedildi. Çocuğun gelişiminde büyük bir özveriyle emek harcandığını ve çocuğun bakım ve gelişimini üstlenen herkesin bu gelişim süreci içerisinde çocuğunu tanıması ve gelişim özelliklerini bilmesi gerektiğinin temel bir koşul olduğundan bahsedildi. Bu kapsamda buluştuğumuz ailedeki çocuğun bulunduğu ay/yaş’a göre gelişim özellikleri hakkında aileye bilgi verildi. Bu yaş/ay çocuğunun motor gelişimi, algısal gelişimi, dil gelişimi ve sosyal gelişiminin nasıl olması gerektiği aileye anlatıldı. Erikson’a göre kişilik gelişiminin 8 evrede gerçekleştiği, çocuğun kişilik gelişimini belirleyen ise 5 evre olduğundan bahsedilip çocuğun olduğu evre ile ilgili bilgi verildi. Ailenin yanlış tutumu ile çocuklar olumsuz uca gidebilirken, ailenin doğru yönlendirmesi ile çocuğu olumlu olan diğer uca götürebileceğinden bahsedilerek, annelerin bilinçlenmesi sağlanmaya çalışıldı” dedi.

Yunus Emre Çok Programlı Anadolu Lisesi Yiyecek-İçecek bölümü Özel Eğitim öğrencileri ise Sarıveliler İlçesindeki mahalle muhtarları ile görüşmeler sonucunda “engelli” çocuğu olan aileleri tespit ederek, çocuklarının engelleri ile engellenmemelerine örnek oluşturacak şekilde, alan öğrencilerimiz bu ailelerin evlerinde çeşitli yemek ve içecekler yaparak, ailelere sunumda bulunmuşlardır. Bu etkinlikle ailelerden olumlu dönütler alınarak, kendi engelli çocuklarının da neler yapabileceği konusunda farkındalık kazandırılmıştır.
Yunus Emre Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Alper YOLCU "Bu proje ile öğrencilerimizin merhamet, yardımlaşma, bilgiyi paylaşma duygularını geliştirirken ihtiyaç sahibi ailelere bir nebze olsun farkındalık oluşturmak ve bilgilendirmek, sıkıntılarını gidermeye çalışmak amacı taşınmıştır. Öğrencilerimizin ihtiyaç sahibi ailelerden aldığı dua her şeye değer" dedi.resim2121.png