Sarıkamış'taki Ördek Gölü buz tuttu

Sarıkamış'taki Ördek Gölü buz tuttu

KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Ördek Gölü, kar yağışlarının ardından havaların soğumasıyla buz tuttu.İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta,...

KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Ördek Gölü, kar yağışlarının ardından havaların soğumasıyla buz tuttu.

İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta, Keklik Deresi mevkisinin girişinde bulunan Ördek Gölü'nün yüzeyinin büyük bölümü, gece hava sıcaklığının eksi 13 dereceye düşmesinin ardından buz ile kaplandı. Sarıçam ormanlarıyla çevrili göl, kar ve buz tutmuş görüntüsüyle kartpostallık manzara oluşturdu.

Sarıkamış ormanları arasında yer alan, kırmızı benekli alabalıkların yetiştiği gölde, yaban ördekleri ve angutlar başta olmak üzere birçok kuş, yiyecek bulmaya çalışıyor.

Göl kenarında kültür alabalığı yetiştiren Medeni Erol, bu yıl havaların birden soğumasıyla suyun erken donduğunu söyledi.

Erol, her yıl kasım ayı sonlarına doğru gölün yüzeyinin donmaya başladığını belirterek, "Kış bu sene erken geldi, böyle giderse bu sene işimiz biraz zor. Tabii gölün bulunduğu yer çok soğuk oluyor. Hava ısısı geceleri eksi 13-15 dereceye kadar düşüyor. Ördekler gölün uç kısmında buz tutmamış yerde yüzüyor. Biz de onlara zaman zaman yem atıyoruz." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :