Sarıkamış'ın sobaları bu kış da Doğu'yu ısıtacak

Sarıkamış'ın sobaları bu kış da Doğu'yu ısıtacak

Kış mevsimi öncesinde Sarıkamış Küçük Sanayi Sitesi'nde imal edilen sobalar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki kentlere sevk edilmeye başlandı

KARS (AA) - HÜSEYİN DEMİRCİ - Kış mevsimi öncesinde Sarıkamış Küçük Sanayi Sitesi'nde imal edilen sobalar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki kentlere sevk edilmeye başlandı.

Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki Küçük Sanayi Sitesi'nde 4 ayrı imalathanede çalışan 45 işçi tarafından sacdan üretilen sobalar, Ardahan, Kars, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Van ve Bitlis başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki il ve ilçelerinde satışa sunulacak.

İmalathane sahiplerinden Reşit Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini bu kış yine Sarıkamış sobalarının ısıtacağını söyledi.

Sarıkamış'ta 40 yıldır soba imalatı yaptıklarını, her bütçeye göre kaliteli ve dayanıklı sobaların üretildiğini ifade eden Yılmaz, "Isıtmak bizim işimiz. Her bütçeye göre sobalarımız var. Yaklaşık 8 ay içinde 90 bin adet soba imal ettik, şimdi de kendi araçlarımızla sevk etmeye başladık" dedi.

Yılmaz, soba fiyatlarının 25-150 lira olduğunu belirterek, 12 çeşit soba imalatı yaptıklarını söyledi.

Emaye soba da ürettiklerini dile getiren Yılmaz, "Bunu Kayseri bağlantılı yapmaktayız. İmalatı bize ait, emaye kaplama işi Kayseri'de yapıldıktan sonra vatandaşlarımıza sunmaktayız. Sarıkamışımız soğuk, Doğumuz soğuk ama bizler sıcak insanlarız. Güzel insanlarımızı da ısıtmak bizim işimiz" diye konuştu.

Yılmaz, günde yaklaşık 150 soba imal ettiklerini, gelecek yıl daha fazla çeşit yaparak üretimi artıracaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı