"Sarıkamış Şehitlerini Anma ve Top Yolu Yürüyüşü"

"Sarıkamış Şehitlerini Anma ve Top Yolu Yürüyüşü"

ERZURUM (AA) - Sarıkamış Harekatı sırasında şehit olanları anmak için organize edilen "Sarıkamış Şehitlerini Anma ve Top Yolu Yürüyüşü" başladı.Arama Kurtarma Derneği (AKUT) üyeleri, Sarıkamış...

ERZURUM (AA) - Sarıkamış Harekatı sırasında şehit olanları anmak için organize edilen "Sarıkamış Şehitlerini Anma ve Top Yolu Yürüyüşü" başladı.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) üyeleri, Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, askerlerin de aralarında bulunduğu 70 kişilik grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Narman'ın Çimenli Geçidi'nde toplandı.

Buradan yürüyüşe başlayan grup, Sarıkamış Harekatı'na katılan 29. Tümen'in güzergahını takip ederek, 70 kilometrelik yürüyüşün ardından Gaziler Köyü'ne ulaşacak.

AKUT Erzurum Grup Sorumlusu Bünyamin Akbulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, 29. Tümen'in gerçekleştirdiği Narman'dan Gaziler köyüne kadar olan 70 kilometrelik yolu yürüyerek, o günün şartlarını hissedeceklerini söyledi.

Akbulut, "Sarıkamış Harekatının 100. yıl dönümü dolayısıyla her yıl yaz ve kış aylarında geleneksel hale getirdiğimiz Sarıkamış Şehitlerini Anma ve Top Yolu Yürüyüşü'nün bu yıl altıncısını yapıyoruz. Amacımız bu yolu uzun yürüyüş parkuru haline getirerek nesilden nesle ulaşmasını sağlamaktır. Yürüyüşümüz 70 kilometre uzunluğunda olacak ve Gaziler köyünde sona erecek" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı