Sarayönü'nde 1100 fidan toprakla buluşturuldu

Sarayönü'nde 1100 fidan toprakla buluşturuldu

Sarayönü'nün Başhüyük Mahallesi'nde 1100 fidan dikimi gerçekleştirildi.Başhüyüklü Ergün Mirza ve Ali Rıza Malkondu öncülüğünde başlatılan ve mahallelilerin katkıları...

 Sarayönü'nün Başhüyük Mahallesi'nde  1100 fidan dikimi gerçekleştirildi.

Başhüyüklü Ergün Mirza ve Ali Rıza Malkondu öncülüğünde başlatılan ve mahallelilerin katkıları ile uzun süredir devam eden ağaç dikim kampanyasına bir yenisi daha eklendi. 

Gerçekleştirilen organizasyonla Başhüyük'te 1100 ağaç dikimi gerçekleştirildi. Konya'da ikamet eden Başhüyüklülerin de yoğun ilgi gösterdiği ağaç dikimi organizasyonuna Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve bazı belediye meclis üyeleri, Başhüyük Mahallesi Muhtarı Suat Malkondu, Karaçay Malkar Derneği üyeleri katıldı.

Organizasyon hakkında bilgi veren Başhüyük Mahallesi Muhtarı Suat Malkondu, yaklaşık 2 yıldır yoğun bir şekilde devam eden ağaçlandırma çalışmalarına bir yenisi daha eklendiğini belirtti.

Göçmenler Mevkii'ne dikilen 1100 fidan ile Başhüyük Mahallesi'nin daha da yeşilleneceğini ifade eden Malkondu, şunları kaydetti:

"Ergün Mirza ve Ali Rıza Malkondu öncülüğünde başlatılan ve 160 hemşehrimizin katkıları ile devam eden organizasyon neticesinde şimdiye kadar 6 bin 500 fidan dikildi. Etrafı tel örgü ile çevrildi. Bundan sonra da hemşehrilerimizin bu projeye destek olmalarını istiyoruz. Katkı sağlamak isteyenler derneğimiz ile bağlantı kurup hesap numaralarını alabilirler. Şimdiye kadar ki katkılarından dolayı Sarayönü Kaymakamı Harun Yücel'e, Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğüne, Konya Şeker'e ve Başhüyüklü hemşehrilerimize teşekkür ederim."

Kaynak:Haber Kaynağı