Sarayönü, fotoğraflarla anlatılıyor

Sarayönü, fotoğraflarla anlatılıyor

Sarayönü Belediyesi Geleneksel Fotoğraf Yarışması Sergisi, Kent Plaza’da açıldı

Sarayönü Belediyesi Geleneksel Fotoğraf Yarışması Sergisi, Kent Plaza’da açıldı. Açılışa Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti Sarayönü İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu, Gazeteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Geçtiğimiz hafta sonu boyunca Kent Plaza Alışveriş Merkezi’nde vatandaşların beğenisine sunulan sergide, Sarayönü ilçesinden çekilen fotoğraflar büyük beğeni topladı. Yarışmaya 50 fotoğraf sanatçısı, 650 fotoğraf ile katıldı. İletişim Fakültesi’nde jüriler eşliğinde dereceye girecek fotoğraflar belirlendi. Serhat Çetinkaya birinci, Mustafa Cebecioğlu ikinci, Seyit Konyalı ise üçüncü oldu. Birinciye 3 bin 500 lira, ikinciye 2 bin 500 lira, üçüncüye ise bin 500 lira ödül verildi. 4 fotoğraf da mansiyona layık görüldü. Bu sanatçılara da 750’şer lira ödülleri takdim edildi.

sarayonu-belediyesi’nden-muhtesem-sergi-(2).jpg

TARİHİ ÇOK ESKİ BİR İLÇE

Fotoğraf sergisi hakkında bilgiler aktaran Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, “Sarayönümüz gerçekten özel ve güzel bir yer. İlçemizin tarihi çok eskidir. İlçemiz toprakları birçok medeniyet barındırmıştır. Hititler, Frigler, Persler, İskender İmparatorluğu, Romalılar ve Bizanslılar burada yaşamış. Büyük Selçuklu Devleti, Anadolu Selçuklu Devleti ve Osmanlılar zamanında ise, tamamıyla Türk yurdu olmuştur. Sarayönü, Konya’ya yakınlığı nedeniyle biraz arka planda kalsa da kozmopolit bir yapıya sahiptir. İlçemiz, geçmişten bu yana kültür bakımından içerisinde farklılıklar hep barındırmıştır. Birlik ve beraberliğini her zaman korumuştur.” dedi.

sarayonu-belediyesi’nden-muhtesem-sergi-(3).jpg

SARAYÖNÜ’NDE BİR İLK

Sarayönü’nün tanıtımına büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Solak, “Hem ilçemizdeki kültürel farklılığı yansıtmak, hem de ilçemizin tanıtımını yapmak amacıyla Sarayönü Belediyesi olarak ilçemizde ilk kez geniş çaplı bir fotoğraf yarışması düzenledik. Fotoğraf sanatçıları ve ilçe halkımız yarışmamıza çok büyük ilgi gösterdi. Sarayönü Belediyesi olarak, kültürel çalışmalara önem vermekteyiz. Düzenlediğimiz yarışmamıza katılan eserlerden dereceye girenler ve sergilemeye değer görülenleri, sergimizde vatandaşlarımızın beğenisine sunduk. Dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödüllerini takdim ettik. Yarışmanın düzenlenmesinde katkıda bulunanlara ve katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sarayönümüzü tanıtmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.Haber Merkezi 

sarayonu-belediyesi’nden-muhtesem-sergi-(4).jpg