Sarayönü Belediyespor krizle pençeleşiyor

Sarayönü Belediyespor krizle pençeleşiyor

Sarayönü Belediyespor'da geçtiğimiz sezon dengesiz bir prim politikası izlenmesi ve sezonun ardından kulübü devralan Rıfkı Kurşun başkanlığındaki yönetimin yanlış ödeme politikası, kulübü kapanmanın eşiğine kadar getirdi

Geçtiğimiz sezon şampiyonluk için mali potansiyelinin çok üzerine çıkan Sarayönü Belediyespor, harcadığı yaklaşık 1 milyon 500 bin lira ile bu sezonun kredisinden de ciddi şekilde kullandı. Ligin devre arasında yapılan gereksiz transferler ve ligin sezonun ilk haftasından itibaren primlerin ikiye katlanması kulübe ekstra yük yükledi. Şampiyonluğa yürümenin rehavetine kapılan yöneticilerin, karşılaşmaların ardından soyunma odasında açık artırma usulüyle primleri katlaması 2015-2016 sezonunun faturasını kabarttı. Sezonun tamamlanmasının ardından ilçenin mali yorgunluğuna bakmaksızın yine şampiyonluk parolasıyla kongreye giden Sarayönü Belediyespor’da, Rıfkı Kurşun başkanlığında kurulan yönetim, 2015-2016 yılında son damlasına kadar kullanılan kaynakların hesabını yapamadı. Şampiyonluk hedefiyle transfer politikasını belirleyen yönetim, transfer piyasasının da aşırı yükselmesiyle 40-50 bin liraları bulan transferlere imza attı. Sadece oyuncu peşinatları olarak ödenecek tutar 600 bin lirayı bulurken, evdeki hesabı çarşıya uyduramayan yönetim, plansız ve hesapsız kararların bedelini ağır ödedi. Sezon hazırlıkları için Nevşehir’e kampa giden oyuncuların ödemelerinin yapılaması ve otelde mahsur kalmasıyla kriz patlak verdi. Bazı oyuncular peşinatlarını alamadıkları için sezon hazırlıkları devam ederken takımı bırakıp giderken, peşinatlarının bir kısmını ve tamamını alan bazı oyuncular da krizi fırsata çevirerek aldıkları paralarla çekip gitti.

 

PARAYI ALAN KAÇTI

Peşinatının tamamı olan 45 bin lirayı alan Mustafa Köseci’nin yanı sıra peşinatlarının bir bölümü olarak Ali Kurt’a 20 bin lira, Yunus Karabacak’a 15 bin lira, Emrah Çetin’e 17,5 bin lira, Erkan Kestir’e 12 bin lira verildi. Bağlayıcılığı olmadan bir kısmı elden bir kısmı ise banka üzerinden ödenen paraları Sarayönü Belediyespor’a iade etmeyen oyuncular, yeni anlaştıkları takımlarda görev almaya başladılar. Takımı terk edip giden oyuncularda yaklaşık 130 bin lirası kalan Sarayönü Belediyespor, bugün gelinen noktada oyuncularına yapacağı ödemeler konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Büyük çöküşün ardından küllerinden yeniden doğan Sarayönü Belediyespor, hedef küçültüp yeniden mütevazi bir kadro kurmasına rağmen ligin ilk beş haftası ciddi bir başarı yakaladı. Lider konumda olan Sarayönü Belediyespor’da yeni bir krizin patlak vermemesi için nasıl bir mali çözüm bulunacağı merak konusu oldu.

Bu arada kulüp başkanlığına seçilen Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, oyuncularla bir araya gelerek maddi krizin aşılacağının sözünü verdi. 
Saraymedya.com