Saraybosna'da Tasavvuf Musikisi Konseri

Saraybosna'da Tasavvuf Musikisi Konseri

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği’nce, Kutlu Doğum Haftası kapsamında Saraybosna'da Tasavvuf Musikisi Konseri düzenlendi

SARAYBOSNA (AA) – Her yıl geleneksel olarak kutlanan Kutlu Doğum Haftası kapsamında Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Tasavvuf Musikisi Konseri düzenlendi. 

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği’nce Saraybosna'daki Dom Mladih (Gençler Kulübü) Salonu'nda düzenlenen konsere, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Din Müşaviri Hasan Atlı, çok sayıda davetli ve Saraybosnalı vatandaş katıldı. 

Misafirlerin büyük bir ilgiyle izlediği konserde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen Kuran kursu öğreticisi ile ilahi ezgi sanatçısı Hüseyin Arı "Nevbahar" albümünden tasavvuf musikisi eserlerini seslendirdi. Ayrıca, Bosna Hersek'in ünlü sanatçısı Armin Muzaferiya da konserde sahne aldı. 

Saraybosna Büyükelçiliği Din Müşaviri Hasan Atlı, konsere ilişkin yaptığı açıklamada, "Buradaki amacımız Hazreti Muhammed (s.a.v.) Efendimizin insanlığa getirmiş olduğu medeniyet ve İslam'ın güzelliklerini sunmaktır" diye konuştu.

Bu arada, Saraybosna'daki Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bugün Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recai Doğan "Hazreti Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı" konulu konferans verdi.

Saraybosna'da Tasavvuf Musikisi Konseri

Saraybosna'da Tasavvuf Musikisi Konseri

Kaynak:Haber Kaynağı