Saraybosna Büyükelçisi Erginay, Zvornik ve Bratunac'ı ziyaret etti

Saraybosna Büyükelçisi Erginay, Zvornik ve Bratunac'ı ziyaret etti

ZVORNİK/BRATUNAC (AA) - Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Bosna Hersek'in doğusundaki Zvornik ve Bratunac'ı ziyaret ederek temaslarda bulundu.Zvornik...

ZVORNİK/BRATUNAC (AA) - Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Bosna Hersek'in doğusundaki Zvornik ve Bratunac'ı ziyaret ederek temaslarda bulundu.

Zvornik Belediye Başkanı Zoran Stevanovic ile bir araya gelen Erginay, bölgeye yatırım yapılması noktasında çalışmalar yürüteceklerini belirterek, savaş sırasında evlerini terk eden nüfusun büyük çoğunluğunun savaşın ardından yeniden Zvornik'e döndüğüne işaret etti.

Büyükelçi Erginay, Zvornik Belediyesi ile farklı alanlarda yürüttükleri işbirliğinin gelecekte de süreceğini aktardı.

Zvornik Belediye Başkanı Stevanovic de Türkiye'nin özellikle lojistik alanda bölgeye yaptığı yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Şehrimize yatırım yapmak isteyen herkese kapımız sonuna kadar açık" dedi.

Erginay ve beraberindeki heyet daha sonra aynı bölgedeki Bratunac'ı da ziyaret ederek, burada Bosna Hersek'in iki entitesinden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti (RS) Başkan Yardımcısı Ramiz Salkic ile bir araya geldi.

Salkic ve Erginay, geçen yıl meydana gelen sel felaketinin ardından bölgede yapılan altyapı projelerini değerlendirdi.

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Salkic, gelecek dönemde süt ve ahududu üretiminde Türkiye ile ortak projeler yapmayı planladıklarını, altyapı alanında da ortak projeler geliştirmek noktasında fikir alışverişinde bulunduklarını aktardı.

Büykelçi Erginay da geçen yıl ülke genelinde etkili olan sel felaketinde Zvornik ve Bratunac şehirlerine 150 bin avroluk yardımda bulunduklarını anımsatarak, gelecekte de bu bölgelerin gelişimi için Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile ortak projeler geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Zvornik ve Bratunac ziyaretleri kapsamında ayrıca Bosna Hersek İslam Birliği temsilcileriyle de bir araya gelen Erginay, yarın da aynı bölgedeki Bijelina ve Janja'yı ziyaret edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı