"Sarajevo Grand Prix" bisiklet turu koşuldu

"Sarajevo Grand Prix" bisiklet turu koşuldu

Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışı Avusturyalı Matej Marin kazandı

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, "Sarajevo Grand Prix" bisiklet turu koşuldu.

Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Uluslararası Bisiklet Birliği'nin (UCI) organizasyonunda ve "Tour de France"ın desteğiyle düzenlenen, aynı zamanda 2014 Balkan Bisiklet Şampiyonası olan yarışa 20 ülkeden 140'ın üzerinde sporcu katıldı.

Doğu Saraybosna'da başlayan yarış, Vogoşça, İliyaş, Visoko, Kiselyak, İlica, Haciçi, Trnova kasabalarından geçerek Saraybosna şehir merkezindeki Bosna Hersek Meydanı'nda son buldu.

Sarajevo Grand Prix'ini Avusturyalı bisikletçi Matej Marin kazanırken, ikinciliği İtalya'dan Dele Stele, üçüncülüğü ise yine İtalya'dan Andrea Vaçar elde etti.

Yarış kapsamında verilen "En Hızlı Bosnalı" ödülünü ise Muyo Kurtoviç kazandı. Kurtoviç ödülünü, Bosna Hersek Savunma Bakanı Zekeriyah Osmiç ve Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın elinden aldı.

Osmiç ödül töreninde yaptığı konuşmada, Bosna Hersek ve Avrupa barışı için bugünün büyük bir gün olduğunu belirterek, Sarajevo Grand Prix'inin geleneğe dönüşmesi gerektiğini söyledi. Saraybosna’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Fransız Bakan Le Drian da iki ülke arasındaki işbirliğinin gelecekte de devam etmesini diledi.

Kaynak:Haber Kaynağı