Sapanca Gölü'nden deniz uçağı seferleri düzenleneceği iddiası

Sapanca Gölü'nden deniz uçağı seferleri düzenleneceği iddiası

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi:

SAKARYA (AA) - Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi, özel havacılık şirketinin Sapanca Gölü'nden deniz uçağı seferleri için ön izin aldığı iddiasına ilişkin, kuruma herhangi bir müracaat yapılmadığını bildirdi.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, Sapanca Gölü’nün içme suyu havzası olduğu belirtilerek, gölle ilgili kararların havza koruma hukuku çerçevesinde değerlendirildiği, bu nedenle sıvı yakıt kullanan herhangi bir aracın seyrine ya da suya inmesine müsaade edilemeyeceği kaydedildi.

Yaklaşık iki milyon insanın içme suyu ihtiyacını karşılayan gölün korunması için birçok tedbir alındığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu tedbirler kapsamında gölde motorlu taşıtların kullanımı yasaktır. Özel havacılık şirketinin Sapanca Gölü’ne iniş için ön izin aldığı yönündeki açıklamalar konusunda genel müdürlüğümüze herhangi bir müracaatı ya da aldığı izin söz konusu değildir. Gölün içme suyu özelliğinin uzun yıllar sağlıklı sürdürebilmesi için bu tür girişimlere kurumumuz tarafından müsaade edilmemektedir.” 

Kaynak:Haber Kaynağı