Şanlıurfa'dan Suriye'ye insani yardım

Şanlıurfa'dan Suriye'ye insani yardım

"Sınır Ötesine Yardım Kampanyası" çerçevesinde toplanan 4 tır yardım malzemesi Suriye'ye gönderildi

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından temin edilen 4 tır yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

"Sınır Ötesine Yardım Kampanyası" çerçevesinde hayırseverlerin desteğiyle temin edilen gıda, su, ilaç, oyuncak ve giyim malzemeleri Suriye'ye ulaştırılmaya devam ediliyor.

Bu kapsamda gönüller tarafından tırlara yüklenen malzemeler, Suriye İnsani Yardım Platformuna ait Paşabağı Mahallesi'ndeki depo önünde düzenlenen törenle Suriye'ye uğurlandı.

Programa katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, yardım malzemelerinin yüklenmesinde görevlilere yardım etti.

Fakıbaba, yüklemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, savaşın başladığı ilk günden itibaren Suriyeli mazlumlara her türlü desteği sağlayan platform üyelerine ve hayırseverlere teşekkür etti.

Mazlumlara sahip çıkmaya devam edeceklerini vurgulayan Fakıbaba, üzerilerine düşeni yapmaya çalıştıklarını söyledi. Gelecek yıldan itibaren daha iyi hizmetler yapacaklarını belirten Fakıbaba, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda bize destek veren Sivas, Malatya ve Kayseri Belediye Başkanlarına teşekkür ediyorum. Bu insanlar savaştan, ateşten kaçıyorlar. Ateşten kim kaçıyorsa onlara sahip çıkmak dinimizin gereğidir. Ateşten kim kaçıyorsa biz hepsine ayrım yapmadan yardım ettik. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. İşte Suriye önümüzde önemli bir örnek. Bizim birlik beraberliğimiz bu anlamda çok önemli."

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ise ramazanda platform olarak 60 tır hedeflediklerini ve şimdiye kadar 48 insani yardım tırına ulaştıklarına işaret ederek, "Bu mazlum kardeşlerimizin sofraları bereketlensin, şenlensin diye böyle bir hedefle yola çıktık. Alah'a şükür bugün 48 tıra ulaştık. Bu çalışmaları yaparken, bu tırların bir kısmını milletvekilimiz Ahmet Eşref Fakıbaba'nın kişisel gayretleriyle oluşturduk. Kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Gerem, zor olmasına rağmen bugüne kadar Suriye'ye 262 tır yardım ulaştırdıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından yardım malzemelerinin yüklendiği tırlar, Suriye'ye gönderildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :