Şanlıurfa'daki kayıp kadın cinayeti

Şanlıurfa'daki kayıp kadın cinayeti

Kaybolduktan sonra cesedi sulama kanalında elleri kelepçeli halde bulunan kadını öldürdüğü öne sürülen kişi yakalandı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da kaybolduktan sonra cesedi sulama kanalında elleri kelepçeli halde bulunan kadını öldürdüğü öne sürülen kişi yakalandı. 

Alınan bilgiye göre, 9 Eylül 2014'te çocuklarını okula götürdükten sonra Saadet Hayırlı'dan haber alamayan yakınları, durumu polise bildirmiş, kayıp şahıs olarak aranan Hayırlı'nın cesedi, 7 Ekim'de Osmanbey yerleşkesinden geçen sulama kanalında, elleri arkadan kelepçeli, ağzı bantlanmış halde kilime sarılı bulunmuştu. 

Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, Saadet Hayırlı'nın kaybolduğu yol üzerindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Buradan bir sonuca varamayan ekipler, Hayırlı'nın kaybolduğunda kolunda bulunan 4 altın bileziğin ceset üzerinde olmadığının belirlenmesi üzerine, aileye yakın  maddi sıkıntı çeken kişileri tespite başladı.

Olayın aydınlanması için bin 200 kişiyle görüşen polis ekipleri, Saadet Hayırlı'nın eşinin akrabası olan zanlı Mustafa Cengiz K. (27) üzerine yoğunlaşarak bu kişiyi gözaltına aldı. 

Asayiş şubeye getirilerek ifadesi alınan Mustafa Cengiz K'nın suçunu itiraf ettiği, Hayırlı'nın çocuklarını okula götürdükten sonra kendi evine geldiği, buradaki tartışma sırasında eliyle ağzını kapattığı ve bu sırada hayatını kaybettiğini söylediği öğrenildi. Zanlı, daha sonra eline demir kelepçe takıp, ağzını bantladıktan sonra cesedi kilimle sulama kanalına attığını öne sürdüğü belirtildi.

Zanlının, Saadet Hayırlı'nın cenaze törenine katılarak, evine de taziye ziyaretine gittiği kaydedildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Mustafa Cengiz K, adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı