Şanlıurfa'daki elektrik kesintisi protestoları

Şanlıurfa'daki elektrik kesintisi protestoları

DEDAŞ: - "260 haneli Uğurlu Mahallesi'ne bin 500 haneye yetecek kadar elektrik verilmesine rağmen aşırı tüketim yüzünden trafoların yetersiz kalarak patladığı belirlendi"

ŞANLIURFA (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinden (DEDAŞ), 260 haneli mahalleye bin 500 haneye yetecek elektrik akımı verilmesine rağmen aşırı tüketim yüzünden trafoların yetersiz kalarak patladığı bildirildi.

DEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, elektrik kesintileri nedeniyle yol kesme eylemlerinin yapıldığı merkez Eyübiye ilçesi Uğurlu Mahallesi'nde 260 hane bulunduğu ve mahalleye 4 trafodan bin 600 kilovat elektrik enerjisi verildiği belirtildi.

Mahallede kayıt dışı elektrik kullanıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"260 haneli Uğurlu Mahallesi'ne bin 500 haneye yetecek kadar elektrik verilmesine rağmen aşırı tüketim yüzünden trafoların yetersiz kalarak patladığı belirlendi. Normal şartlar altında kaçak kullanmayan bin 500 haneye yetecek elektrik verilmesine rağmen kayıt dışı bedelsiz kullanım yüzünden aşırı düzeyde israf edildiği için bu enerjinin mahalleye yetmediği tespit edildi. Yüzde 90'a ulaşan kayıt dışı tüketimin etkisi ile mahalleye enerji sağlayan 4 trafodan biri geçtiğimiz hafta sonu patladı. Trafoyu onarmak için mahalleye bakım onarım ekibi ile birlikte aşırı tüketimin tespiti için kaçak elektrik taraması yapacak ekipler de gönderdi. Ancak mahalleli ekipleri içeri sokmadı. Kaçak taraması yapamayan, dolayısıyla yanan trafo onarılamadığından mahalleye elektrik veremeyen Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, çalışma yapabilmek için bekleyişlerini sürdürüyor."

Ayrıca mahalledeki abonelerin bir çoğunun bir milyon lira dolayında fatura borcu bulunduğu, bazılarının 7 yıldan bu yana faturalarını ödemediği, borçtan dolayı elektriği kesilen bazı abonelerin ise yasal olmayan yollarla konutlarına elektrik enerji hattı bağladığı kaydedildi.

Uğurlu Mahallesi'nde, elektriklerinin çok sık kesildiğini iddia eden bir grup, Şanlıurfa-Akçakale karayolunda lastik yakarak eylemler yapmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :