Şanlıurfa'da sağanak tarım alanlarını etkiledi

Şanlıurfa'da sağanak tarım alanlarını etkiledi

Siverek ve Harran ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle tarım alanları, köprü ve menfezler zarar gördü- Şanlıurfa Valisi Erin, kırsal mahallerde incelemelerde bulundu

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Siverek ve Harran ilçelerinde etkili olan sağanak ve dolu, tarım alanları, köprü ve menfezlerde hasara neden oldu.

Dün başlayan ve aralıklarla etkisini artıran sağanağın ardından etkisini gösteren dolu, Siverek-Diyarbakır arasındaki Karacadağ bölgesinde ekili alanlara zarar verdi.

Siverek Ziraat Odası Başkanı Cuma Polatoğlu, dolunun ilçede hasadı yaklaşan bazı tahıl ürünlerinde verimi olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Dün gece Harran'ın Özlü ve Alacalı mahallelerinde etkili olan sağanak ise tarlaların yanı sıra bazı köprü ve menfezleri tahrip etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri, söz konusu alanlarda çalışma başlattı. Ayrıca evlerde oluşan su birikintileri temizlendi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Harran ilçesinde yağışlardan etkilenen kırsal mahallelerde incelemelerde bulundu.

Vali Erin beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk ile kırsal mahallelerde yaşayanları ziyaret etti, geçmiş olsun dileklerini iletti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :