Şanlıurfa'da 2. kez "derbi" heyecanı

Şanlıurfa'da 2. kez "derbi" heyecanı

Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile kentin bir diğer takımı Ceylanpınar Engelliler ikinci kez resmi müsabakada karşılaşacak

ŞANLIURFA (AA) - Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'nde karşılaşacak olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Ceylanpınar Engelliler, kentte ikinci kez derbi heyecanı yaşatacak.

Ceylanpınar Spor Salonu, 8 Mart Pazar günü saat 12.00'da farklı bir maça sahne olacak. Bugüne kadar çok sayıda ''misafir'' takımı ağırlayan salon, ilk defa kenti 1. Lig'de temsil eden Ceylanpınar Engelliler ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin mücadelesine ev sahipliği yapacak.

Şanlıurfa temsilcisi, ligde namağlup liderliğini sürdürürken Ceylanpınar ekibi ise puan cetvelinde ikinci sırada bulunuyor.

Sezonun ilk yarısındaki maçı Şanlıurfa ekibi kazanmıştı.

- "Kazanan Şanlıurfa olacak"

Şanlıurfa Engelliler Kulübü Başkanı Serdar Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon kentten mutlaka bir takımın Süper Lig'e çıkacağına inandığını söyledi.

Sezon başından itibaren iki takımından üst düzey performans sergilediğini ifade eden Yıldırım, rakiplerinin ligde ilk sezonunu geçirmesine rağmen başarılı bir grafik çizdiğini vurguladı.

Yıldırım, kentte ikinci kez derbi heyecanının yaşanacağını belirterek, "Ceylanpınar oldukça zor bir deplasman. İki takımda hedefine ulaşmak için büyük çaba gösteriyor.  Biz veya rakibimiz sonuca sevinse de kazanan Şanlıurfa olacak. Önemli olan dostluktur'' diye konuştu.

Ceylanpınar Engelliler'in antrenörü Metin İdoğ da bu hafta farklı bir maça seyircileri önünde çıkacaklarını ifade etti.

Şanlıurfa derbisine iyi hazırlandıklarını aktaran İdoğ, "Seyir zevki güzel bir maç olmasını istiyoruz. Maçın galibi ve kazananı Şanlıurfa olacak. Lig'de ilk iki sırayı paylaşıyoruz bu gurur verici bir sıralama" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı