SANKO Üniversitesi Tıpta İnovasyon Buluşmaları

SANKO Üniversitesi Tıpta İnovasyon Buluşmaları

Dördüncüsü "Biyolojik ve Biyomedikal Bilimlerde İnovasyon" temasıyla düzenlenen "Tıpta İnovasyon Buluşmaları" başladı

GAZİANTEP (AA) - SANKO Üniversitesi tarafından dördüncüsü "Biyolojik ve Biyomedikal Bilimlerde İnovasyon" temasıyla düzenlenen "Tıpta İnovasyon Buluşmaları" başladı.

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Sani Konukoğlu Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonu'ndaki toplantının açılışında, bilim insanlarının, bilgiye sahip oldukça, bilgiyi kullandıkça, onun büyüklüğü karşısında ne kadar az bildiğini ve denizin içinde küçük bir damla olduğunu fark ettikçe gurur ve kibirden vazgeçtiğini söyledi.

Dağlı ilkini sempozyum formatında gerçekleştirdikleri toplantının o dönem büyüyerek ses getirmesini hayal ettiklerini dile getiren Dağlı, "Doğru yolda ilerleyerek, hızlı yol aldığımızı görmek sevindirici. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1935 yılında yaptığı bir konuşmada değindiği gibi, ‘Bütün ilerlemeler, insan fikrinin eseridir. Fikri harekete getirmek birinci işimiz olmalıdır." diye konuştu.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın da 21’inci yüzyıl yetkinliklerinin başında yaratıcılık ve inovasyonun geldiğini belirterek, bunun yanı sıra kritik düşünme ve problem çözme, ardından da iletişim ve iş birliğinin diğer önemli yetkinlikler olduğunu vurguladı.

SANKO Üniversitesinin kuruluş aşamasında bunların bilinciyle yola çıktıklarını anlatan Akkın, “Öğretim programımızı bu hedefleri de gözeterek tasarladık ve ilk akademik yılımızla birlikte ‘Tıpta İnovasyon Buluşmaları’nı başlattık. Bugün ‘Biyolojik ve Biyomedikal Bilimlerde İnovasyon’ temasıyla dördüncü buluşmada birlikteyiz.” dedi.

- "Bilgi güçtür"

Kongre Başkanı Prof. Dr. İlker Saygılı da SANKO Üniversitesinin eğitime başladığı ilk yıl düzenlediği uluslararası inovasyon kongresinin, aradan geçen dört yılda büyük bir sinerjiyle dünyanın dört bir yanından bilim insanlarının buluşma noktası haline geldiğini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, inovasyonla ilgili hem yaptıkları hem de yapacakları olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Bize 'icat çıkarma' denen bir zihniyetten, bugün 'Büyük düşünün' dediğimiz bir dönemi hızla yakalıyoruz. Her şeyin başı ise beşeri sermaye ve sizlersiniz. Ne zamanki medeniyet tarihinde bilimi ve teknolojiyi yakalamışız, Farabi'leri, İbni Sina'ları, İbn-i Haldun'ları, Mimar Sinan'ları yetiştirmişiz. Ne zamanki bilim ve teknolojiden uzaklaşmışız, o zaman dünyanın sözünü, bilgiyi elinde tutanlar söylemiş. Bilgi güçtür. Dünyaya entegre olmazsak, dünyanın eylem ve söylem birliğini oluşturmazsak yönetemeyiz. Sürdürebilir kalkınmayı sağlayamayız ve rekabeti yönetemeyiz."

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Bayram Yılmaz da "Yerli Aşı Projesi, Türkiye Genom Projesi ve Türk Kanser Gen Projesi" hakkında bilgiler verdi.

Yurt içinden ve dışından çok sayıda bilim insanının konuşmacı olarak katıldığı kongre, 13 Ekim'e kadar sürecek.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :