Sanıktan Fetullah Gülen'li savunma

Sanıktan Fetullah Gülen'li savunma

FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında 2012'deki "Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı" sorularının sızdırıldığı iddiasına ilişkin 58'i tutuklu 82 sanığın yargılandığı davanın ikinci haftasında 35 sanık savunma yaptı- FET

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, 2012'deki "Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı" sorularının sızdırıldığı iddiasına ilişkin 58'i tutuklu 82 sanık hakkında açılan davanın ikinci haftasında 35 sanık savunma yaptı. FETÖ'nün terör örgütü olmadığını savunan tutuklu sanık Abidin Gürsoy, "Hizmet hareketine gönül vermiş bir adamım" diyerek Gülen'in, darbe girişiminde rol almadığını iddia etti.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki salonda görülen davanın duruşmasına 58 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı. Duruşmada Adalet Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ve Hazine Müsteşarlığının avukatları da "müşteki" olarak yer aldı.

Davanın onbirinci celsesinde biri tutuksuz 5 sanık savunma yaptı.

Tutuklu sanıklardan İbrahim Halil Dulkadir, daha önce verdiği ifadeleri kabul etmeyerek, bu ifadelerin içeriğinin yanlış olduğunu söyledi. Dulkadir, "Faili meçhul cinayetleri getirseler imza atardım." dedi. Avukatlığa 2008'de başladığını anlatan Dulkadir, dolandırıcılık yapmadığını, milletin malına el atmak gibi niyetinin olmadığını ve olamayacağını söyledi.

Hakimlik ve savcılık sınavına çalışarak, emek sarf ederek girdiğini ve kazandığını savunan Dulkadir, iddianamede hakkında somut bir delil bulunmadığını öne sürdü.

Dulkadir, terör örgütü üyesi olmadığını dile getirerek, hakkındaki iddiaları reddetti.

- "Hizmet hareketine gönül vermiş bir adamım"

Sanık Abidin Gürsoy da hakkındaki iddialara yanıt verdiği savunmasında, "Hizmet hareketine gönül vermiş bir adamım, bundan da hiç pişman olmadım. Terörist ise değilim." diye konuştu.

Sanıklardan Adem Kaçar ve İbrahim Halil Dulkadir'in ifadelerinde iddia ettiği gibi sınav sorularını Kur'ana el bastırarak kendilerini vermediğini savun Gürsoy, zaten sanık Dulkadir'in daha önce soruları aldığına yönelik ifadesini, mahkeme huzurunda kabul etmediğini dile getirdi.

Kaçar'ın da bu yöndeki ifadelerini kabul etmeyen Gürsoy, darbe girişiminde bulunanları lanetlediğini belirterek, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in böyle bir girişimde bulunmadığını iddia etti.

Silahlı terör örgütü üyesi suçlamasını kabul etmeyen Gürsoy, "Hizmet hareketi terör örgütü değildir. Hizmetin terörle işi olmaz ama bir gömlek üstüne giydirilmeye çalışılıyor." ifadesini kullandı.

Daha önce açılan başka bir davadan tutuklu olduğunu da belirten Gürsoy, bu davadan beraatını talep ettiğini söyledi.

Kopya iddialarını kesinlikle kabul etmediğini savunan sanık Erol Ünal da devlet okullarında okuduğunu ve derecelerle bitirdiğini bildirdi.

Sınavı emek harcayarak kazandığını iddia eden Ünal, terör örgütü üyesi olmadığını, FETÖ/PDY'yi lanetlediğini belirtti.

- "Aklımı yitirmedim"

Tutuksuz yargılanan Mücella Girgin ise sanık Tuba Ocak'ın soruları kendisinden aldığına yönelik iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Girgin, sınava çok çalışarak girdiğini ve kazandığını öne sürerek, Ocak'ın kendisini kurtarmak için iftira attığını iddia eti.

FETÖ/PDY üyesi olmadığını savunan Girgin, "Din istismarcılarına beynimi satacak kadar aklımı yitirmedim." dedi.

Tutuklu sanık Ramazan Akyıldız da ByLock indirmediğini ve bu yönde hazırlanan raporun da sahte olduğunu iddia ederek, ortada bir delil olmamasına rağmen fişleme yapıldığını öne sürdü.

Akyıldız, ismini söyleyerek ifade veren sanıkların beyanlarını da kabul etmeyerek, örgüt üyesi olmadığını savundu.

Duraşma yarın sanık savunmalarıyla devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :