"Sandallı Hatçe" kadın girişimcilere örnek oluyor

"Sandallı Hatçe" kadın girişimcilere örnek oluyor

Antalya'nın Demre ilçesinde yaşayan Hatice Kormel, Kekova Adası'nda tekne turu yapan turistlere sandalıyla ulaşarak el emeği göz nuru el işlerini satıyor- Kormel:- "Bu iş nasip... Dün eve elimiz boş döndük ama bugün şükür işler iyi. Ben bu işi 15 senedir

ANTALYA (AA) - MUSAB TURAN - Antalya'nın turistik Demre ilçesi Üçağız köyünde yaşayan Hatice Kormel, el emeği göz nuru el işlerini Kekova Adası'nda tekne turu yapan turistlere sandalıyla ulaştırıyor. Bölge halkı arasında "Sandallı Hatçe" diye bilinen Kormel, kadın girişimcilere örnek oluyor.

Torunu Taner Kormel ile beraber her sabah sandalıyla Kekova Adası civarındaki koyların yolunu tutan "Sandallı Hatçe" teknelerdeki yerli ve yabancı turistlere kendi imalatı olan takı ve yöresel bluzların yanı sıra kekik, salça ve ada çayı gibi doğal yiyeceklerden satıyor.

El emeği imalatını sandalıyla tur teknelerine yanaşarak görücüye çıkaran "Sandallı Hatçe", yerli ve yabancı turistlerin sempatisini kazanırken, sergilediği azimle civardaki kadınlara da örnek oluyor.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kormel, bu işi 15 yıldır yaptığını belirterek, torunu Taner'in de yazları harçlık kazanmak için kendisine yardımcı olduğunu söyledi.

Kormel, "Bu iş nasip... Dün eve elimiz boş döndük ama bugün şükür işler iyi. Ben bu işi 15 senedir yapıyorum ve halimden de gayet memnunum." diye konuştu.

Turistler ise yüzme molası sırasında teknelerine kadar gelen yöresel takı ve organik besinleri memnuniyetle karşılıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :