Sancaktepe'de lise öğrencisinin öldüğü trafik kazası

Sancaktepe'de lise öğrencisinin öldüğü trafik kazası

Kazada hayatını kaybeden Dağyeli'nin yakınları ve arkadaşları, sürücünün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını protesto etti

İSTANBUL (AA) - Sancaktepe'de, aracıyla kırmızı ışıkta geçerken çarptığı lise öğrencisi Elif Dağyeli'nin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Fatih Y'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılması protesto edildi.

Dağyeli'nin yakınları ve arkadaşları, kazanın meydana geldiği Atatürk Caddesi'nde toplandı. "Elif için adalet istiyoruz" yazılı pankart ve  "Ölenlere ceza katillere ödül verilmez", "Elif için omuz omuza" yazılı dövizler açan katılımcılar, çeşitli sloganlar atarak Demokrasi Caddesi'ne yürüdü. Bu sırada caddeyi bir süre trafiğe kapatan grup, oturma eylemi yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan Dağyeli'nin arkadaşı Sevdanur Gök, "24 Kasım gecesi yaya geçidinde yürüyen Elif Dağyeli ve Fatma Dağyeli'ye, Fatih Y. kullandığı araçla çarparak olay yerinden hızla uzaklaşmıştır. Çarpmanın etkisiyle Elif sürüklenerek, olay yerinde can vermiştir. Sağlık ekipleri olay yerine geldiğinde Elif kardeşimizin hayatını kaybettiğini belirledi. Araç sürücüsü Fatih Y. ise olay yerinden kaçtıktan 3 gün sonra polise teslim oldu. Ancak teslim olduktan 24 saat sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yargının bu tutumunu Elif'in arkadaşları, akrabaları ve dostları olarak kabul etmiyoruz. Fatih Y'nin tutuklanarak, gerekli cezanın verilmesini istiyoruz. Biz Elif için adalet istiyoruz" diye konuştu.

Sancaktepe'de, 24 Kasım'da Elif Dağyeli, kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili MOBESE kameralarını inceleyen polis ekiplerinin belirledikleri şüpheli Fatih Y.  teslim olmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı