Sancaklı öğrenciler Türkiye'nin yolunu tuttu

Sancaklı öğrenciler Türkiye'nin yolunu tuttu

NOVİ PAZAR (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteğiyle Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinde...

NOVİ PAZAR (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteğiyle Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinde düzenlenen Balkan Gençlik Okulu Projesi'ne katılan öğrenciler Türkiye'nin yolunu tuttu.

Novi Pazar'da faaliyet gösteren Fener (Svetionik) Derneğinin, YTB'nin desteğiyle gerçekleştirdiği projeye katılan öğrenciler, 2 ay süren eğitim programı kapsamında tarih, sanat, psikoloji, siyasal bilimler, kültür, edebiyat, ekonomi ve hukuk alanında yeni bilgiler edindi.

Lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan 50 kişilik grup, Türkiye'de geçirecekleri bir hafta boyunca Türk tarihi, gelenekleri ve kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacak.

Proje Koordinatörü Sanjin Kolic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin birçoğunun ilk kez yaşadıkları ülkenin sınırları dışına çıkma imkanı bulduğunu söyledi.

Kolic, Balkan Gençlik Okulu Projesi'nin, Novi Pazar'da verdiği sonuçlardan çok memnun olduklarını vurgulayarak "Öğrenciler Türkiye gezisine katılabilmek için tüm programlarını erteledi. Bazıları ilk kez Türkiye'ye gidiyor, bazıları ise ilk kez Sırbistan sınırları dışına çıkma imkanı buluyor." diye konuştu.

YTB'ye, Sancaklı öğrencilere sunduğu eğitim imkanı için teşekkürlerini ileten Kolic, öğrencilerin Edirne, Çanakkale, İstanbul ve Ankara'yı ziyaret edeceğini belirtti.

Ankara'da YTB Başkanı Abdullah Eren ile bir araya geleceklerini söyleyen Kolic, "Öğrenciler, desteklerinden ötürü kendisine bizzat teşekkür edecek." dedi.



Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :