Sanayiciler gelecekten umutlu

Sanayiciler gelecekten umutlu

KAYSO Başkanı Boydak:

KAYSERİ (AA) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa  Boydak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu dönemde görev başında bulunmasının Türkiye açısından bir kazanç olduğunu vurgulayarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Türkiye'yi çok güzel bir şekilde yöneteceklerine güvendiklerini kaydetti.

Boydak, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılının siyasi bakımdan çok hızlı geçtiğini, bir taraftan yerel seçimler bir taraftan Cumhurbaşkanlığı seçimleri bir taraftan da yakın coğrafyadaki inanılmaz siyasi gelişmelerin gündemi belirlediğini anımsattı.

Hükümetin Türkiye'yi temsil etme ve sorunlara çözüm arama noktasında, hem ulusal hem de uluslararası boyutta vazifesini en iyi şekilde yerine getirdiğini belirten Boydak, "Yakın coğrafyamızda gelişen olaylar konusunda Türkiye yine arabulucu pozisyonuna geldi, bundan gurur duyuyoruz. Tüm bu gelişmeler karşısında iş dünyası olarak ekonomimizin büyüme endeksli olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin bu dönem inşaat sektörü üzerinden bir miktar büyümüş gibi göründüğünü ancak özel sektörü bir bütün olarak gördüklerini ifade eden Boydak, devam eden yatırımlarla gelecek dönemde imalat sanayinin payının artacağına inandıklarını vurguladı.

Boydak tasarruf oranları ile ilgili en azından geriye doğru bir gidiş olmadığını, bunu da pozitif bir gelişme olarak değerlendirdiklerini vurguladı.

Son günlerde tartışılan bankacılık sektörünün dimdik ayakta olduğuna inandıklarını belirten Boydak, şunları kaydetti:

"Bugün projesi olan, itibarı yerinde olan firmalarımıza gerek TL bazında gerekse yabancı para cinsinden sınırsız imkan var. Bankacılarımız adeta müşteri avındalar. Dolayısıyla bu noktada da bir problemimiz olmadığını görmekteyiz. Küçük ve Orta Boy İşletmelerin (KOBİ) dışarıdaki söylentilere ve olumsuz propagandalara aldırmadan işlerine odaklanmaları çok önemli. KOBİ'ler bu süreçte yatırım fırsatını kaçırmaları durumunda kendi alanlarında geri kalabilirler. Yatırımlarının bir kısmını kendi öz kaynağı ile destekleyebilen ve operasyonel karlılığı iyi olan firmaların bu dönemde yatırım yapmaları faydalı olabilir."

- Türkiye özel sektörle büyüyor

Türkiye'nin özel sektör eliyle büyümeye devam ettiğini ifade eden Boydak, Türkiye'nin ikinci çeyrek rakamlarının istenilen seviyede olmasa da bundan sonraki rakamların çok daha iyi olacağını, üyelerinden aldıkları izlenimin de bu yönde olduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu dönemde görev başında bulunmasının Türkiye açısından bir kazanç olduğuna dikkati çeken Boydak, "Çünkü büyük bir tecrübe var. 12 yıllık iktidarın tüm sorumluluğunu taşımış ve geriye doğru tüm ilişkileri bilen birisi olarak, Sayın Başbakanımızla beraber Türkiyemizi çok güzel bir şekilde, risklere maruz bırakmayacak şekilde yöneteceklerine güvenimiz sonsuzdur" ifadelerini kullandı.

Boydak, bir takım politik sebeplerden dolayı bazı komşularımızla ilişkilerimizde kopukluk yaşandığını ancak oralardaki sorunların azalmasıyla birlikte bu ilişkilerin tekrardan güçleneceğini çünkü Türkiye’nin bu bölgenin hem üretim hem de ticaret üssü olduğunu kaydetti.

Sanayiciler olarak Kayseri’yi daha yukarılara taşıma gayretinde olduklarını da açıklayan Boydak, şöyle devam etti:

"Biz Kayseri'yi sadece üretim ve ticareti ile değil, turizm, sağlık ve hizmetler sektörü ile her alanda öne çıkarmamız gerekiyor. Bununla ilgili gerek Büyükşehir Belediyemizin gerek kamu kurum ve kuruluşlarının gerekse diğer sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini canı gönülden destekliyoruz. Bunu da başaracak güçteyiz. Temmuz ayında Kayseri'den 131 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleşti. Bir önceki aya göre yüzde 15 düşüş olsa da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,5'lik bir artış var. Ciddi sorunlar olmasına rağmen Irak ihracatta ilk sırada geliyor. Oda olarak dile getirdiğimiz sorunların birçoğu son torba yasa kanunu ile çözüme kavuştu. Sanayicileri ilgilendiren temel konularda sağlanan bu çözüm bizi memnun etti."

 

Kaynak:Haber Kaynağı