Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına Konyalı isim

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına Konyalı isim

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına Konyalı isim

Hasan Büyükdede kimdir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına Çetin Ali Dönmez, Mehmet Fatih Kacır ve Hasan Büyükdede getirildi. Peki, Hasan Büyükdede kimdir, kaç yaşında, nereli? Hasan Büyükdede, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atandı. İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu Büyükdede, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkan Vekili ve MÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi. Büyükdede, Türkiye'nin en büyük sanayi kümelenmesi olan Savunma, Uzay ve Havacılık alanında faaliyet gösteren SAHA İstanbul'un kurucuları arasında yer alıyor. Büyükdede, bakanlığın yeni yapılanmasında sanayi kolu ve faaliyetlerinden sorumlu bakan yardımcısı olacak. 

HASAN BÜYÜKDEDE KİMDİR?

Hasan Büyükdede 1949 yılı Konya doğumludur. İlk ve orta eğitimini  Konya'da tamamlayan Hasan Büyükdede daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliğini kazandı. Bu bölümden 1972 yılında mezun olan Hasan Büyükdede İngilizce ve Almanca biliyor. 1972 - 1974 ile 1975 -1977 yıllarında İmbat Makine Sanayii'nde Üretim Müdürlüğü ve Teknik Müdürlük görevlerinde bulunan Hasan Büyükdede, 1977 yılında Hidromode Hidrolik Makine Sanayi ve Ticaret AŞ firmasını kurdu. İleri teknoloji ürünü hidrolik presleri 36 yıldır üreten Hasan Büyükdede, Türkiye'nin önde gelen makine üreticilerinden biridir.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Hasan Büyükdede, ayrıca bu kurumda Yüksek İstişare Kurulu üyesi olarak görev almaya devam ediyor. İTO Meclis Üyeliği ve Meclis Başkan Vekilliği görevinde bulunan Hasan Büyükdede, şu anda İTO Mesleki Eğitim Komisyonu'nda ve Sanayi Komisyonu'nda görev yapıyor. TOBB adına İKV Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Hasan Büyükdede'nin sosyal aktiviteleri oldukça yoğun. 2004 - 2009 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul Büyükçekmece ilçesi 10'uncu Dönem İl Genel Meclisi Üyesi seçilen Hasan Büyükdede, 2007 - 2009 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Genel Meclisi Başkanlığı görevinde bulundu.

ATAMALAR YAPILDI

Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına Çetin Ali Dönmez, Mehmet Fatih Kacır ve Hasan Büyükdede getirildi.

Büyükdede sanayi kolu ve faaliyetlerine bakacak

Hasan Büyükdede, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atandı. İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu Büyükdede, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkan Vekili ve MÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi.

Büyükdede, Türkiye'nin en büyük sanayi kümelenmesi olan Savunma, Uzay ve Havacılık alanında faaliyet gösteren SAHA İstanbul'un kurucuları arasında yer alıyor.

Büyükdede, bakanlığın yeni yapılanmasında sanayi kolu ve faaliyetlerinden sorumlu bakan yardımcısı olacak. 

Dönmez destek ve planlamadan sorumlu 

Çetin Ali Dönmez ise Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu. Mühendis kökenli finans ve ekonomi uzmanı olan Dönmez, İbn Haldun Üniversitesi İşletme Bölümü öğretim üyesi görevini de yürütüyor. Dönmez, Borsa İstanbul’un risk yönetim birimi ile vadeli işlem ve opsiyon borsasının kuruluşunda etkin rol aldı.

Dönmez, yeni yapılanmada finans, destekler ve planlama kolundan sorumlu olacak.

Kacır, "Milli Teknoloji" koordinasyonunda görev alacak

TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi Mehmet Fatih Kacır ise Boğaziçi Üniversitesi mezunu. 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının kurucu başkanı olan Kacır, "Geleceğin Teknoloji Yıldızları", "Deneyap Teknoloji Atölyeleri" ve "Teknofest" gibi projelerin öncülüğünü yaptı. "Milli Teknoloji" ve "Stratejik Dönüşüm" koluna bağlı birimlerden sorumlu olacak Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin teknolojik dönüşümü ve gerçek katma değerli üretimi yakalayabilmesi için tüm ülkede başlatılacak "Milli Teknoloji" hamlesinin koordinasyonunda görev alacak.