Sanayi üretim rakamları

Sanayi üretim rakamları

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu:- "Sanayimiz her şeye rağmen yoluna devam ediyor. Bu sevindirici, ancak ekonomik büyüme açısından önemli olan bu artışı sürdürebilir kılmaktır"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu,sanayi üretiminin ağustos ayında yüzde 2,9 artmasına ilişkin, "Sanayimiz her şeye rağmen yoluna devam ediyor. Bu sevindirici, ancak ekonomik büyüme açısından önemli olan bu artışı sürdürebilir kılmaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminde bir önceki aya göre yüzde 2,9 ve takvim etkisinden arındırılmış endekste, önceki yılın ağustos ayına göre yüzde 7,2 artışla, bu yılın en yüksek rakamının gerçekleşmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti. 

Dayanıklı tüketim malı imalatı, sermaye mali imalatı ve imalat sanayi performansının da geçen yılın üzerinde ivme kazandığını kaydeden Konukoğlu, "Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan sanayi üretiminde, ağustosta beklentilerden daha güzel bir tablo çıkması sevindiricidir. Bu, büyümeyi destekleyecektir" ifadesini kullandı.

Türkiye'de seçim nedeniyle yaşanan siyasi istikrarsızlığa, bölgedeki gelişmelere ve dünya ekonomisinde belirsiz döneme değinen Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Sanayi üretiminde Ocak 2014'teki artıştan sonra en yüksek rakama ulaşıldı. Sanayimiz her şeye rağmen yoluna devam ediyor. Bu sevindirici, ancak ekonomik büyüme açısından önemli olan bu artışı sürdürebilir kılmaktır. Türkiye'de karar vericilerin, sanayi sektörünün doğrudan ve dolaylı katkıları göz önüne alındığı zaman üretimi teşvik etmeleri ekonominin geneli açısından faydalı olacaktır. Bunun için ülkemizde seçimin ardından siyasi istikrar yeniden güçlü bir şekilde sağlanmalı ve ekonomi reformlarına ivme kazandırılmalıdır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı