Sanatın yaşatıldığı kafede Türk sineması için "nostaljik" köşe

Sanatın yaşatıldığı kafede Türk sineması için "nostaljik" köşe

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde belediye tarafından Barış Manço Kültür Merkezi bünyesinde açılan Sanat Kafe'nin bir köşesinde, Türk sinemasına damgasını vuran ünlü sanatçıların eski afişleri ve eserleri sergileniyor- Bandırma Belediye Başkanı Mirza: - "Tü

BALIKESİR (AA) - AHMET PESEN - Balıkesir'in Bandırma ilçesinde belediye tarafından Barış Manço Kültür Merkezi'nin bünyesinde açılan ve Yeşilçam'ın emektarlarının afişlerinin süslediği Sanat Kafe’de müşteriler, nostaljik bir ortamda ağırlanıyor.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sanat Kafe'de düzenlenen köşede Türk sanatına, sinemasına damgasına vuran sanatçıları yaşatmak istediklerini bildirdi.

Sanat Kafe'nin, Barış Manço Kültür Merkezi'nde kültürün, sanatın, tiyatronun, sinemanın icra edildiği bir yerde faaliyet gösterdiğini aktaran Mirza, şöyle konuştu:

"Nostaljiyi yaşayalım istedik. Türk sinemasına, Türk tiyatrosuna, Türk sanat müziğine damgasını vuran, Yeşilçam’ı Yeşilçam yapan ve ayakta tutan sanatçılarımızı, kaybettiklerimizi, hayatta olanları Sanat Kafe’de yaşatıyoruz. Levent Kırca var, Adile Naşit, yeni kaybettiğimiz Tarık Akan var, Türkan Şoray, Fatma Girik, Filiz Akın, Emel Sayın, Kemal Sunal, Sadri Alışık, Münir Özkul, Hulusi Kentmen, Erol Taş, Zeki Müren, Tuncel Kurtiz, Barış Manço, diğer sanatçılarımızla beraber Türk sinemasına damgasını vuran, Türk sanatına, kültürüne damgasını vuran insanları burada yaşatıyoruz. Sanattan kimseye zarar gelmez. Kültürden, sanattan fayda gelir. Dolayısıyla burada gelip oturan yurttaşlarımız kültür ve sanat ile içi içe yaşıyor."

-Filmlerle ilgili anılar

Sanat Kafe, yediden yetmişe panodaki kıymetleri seyretmek, onları yad etmek isteyen müşteriler ile dolup taşıyor.

Müşterilerden Elif Üzdü, Sanat Kafe'yi huzur veren atmosferi nedeniyle tercih ettiklerini belirterek, eskiye dönmenin, o günleri tekrar yaşamanın güzel olduğunu söyledi.

Özge Karacaoğlu da, panodaki ünlülerin, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyileri olduğunu vurgulayarak, "Her filmle ilgili herkesin bir anısı var. Güzel düşünülmüş bir çalışma." dedi.

Ali Aydın Sezer ise geçmişte tanınmış ve birçok kişiye örnek olmuş sanatçılarla birlikteliği burada yaşadıklarını kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :