Sanatçı Nuray Hafiftaş'ın sağlık durumu

Sanatçı Nuray Hafiftaş'ın sağlık durumu

Bir süredir kanser tedavisi gören sanatçının tedavisine devam ediliyor

İSTANBUL (AA) - Geçirdiği kalın bağırsak ameliyatının ardından bir süredir kanser tedavisi gören Türk halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş'ın tedavisine devam ediliyor.

Emsey Hospital Onkoloji bölümü doktorlarından Prof. Dr. Hakan Karagöl, sanatçının sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, Hafiftaş’ın son dönemlerde artan ağrı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu, ilk incelemelerde karaciğerinde lezyonların gözlendiğini ve hızlı bir şekilde tedavi sürecine başladıklarını anlattı.

Karagöl, "Şu anda Nuray Hanım'ın bünyesinin tolere edebileceği şekilde tedavi uyguluyoruz. Nasıl fayda göreceğini ise ara değerlendirmeler sonunda anlayacağız. Yaklaşık iki buçuk, üç ay sonra genel bir değerlendirme yaparak hangi seri tedaviyle devam edeceğimize karar vereceğiz." dedi.

Sanatçının moralinin yüksek olmasının önemine işaret eden Karagöl, "Tedavilerini düzenli yaptırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için beslenmeden uyku düzenine kadar her şeye dikkat etmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Sanatçı Hafiftaş da bu durumu 5 ay boyunca tüm sevenlerinden sakladığını, çok zor bir dönemden geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Hayatım bir anda tepe taklak oldu. Ben normalde çok pozitif bir insanım, içimde yaşattığım bir çocuk var ama bu kez başaramadım. Tedaviye ilk başladığım süreçte çok yoruldum çünkü çok yoğun bir şekilde kemoterapi alıyordum. Ancak buraya adım atar atmaz, doktorumun hastalığım hakkındaki detaylı bilgi paylaşımları beni çok mutlu etti. Buraya büyük bir mutlulukla geliyorum. Aynı zamanda burada aldığım psikolojik destek ile korkularım ve endişelerimi yendim. En kısa zamanda sevenlerimin yanında olmak istiyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :