Sanatçı Derya Uluğ Gökçem Kafeyi ziyaret etti

Sanatçı Derya Uluğ Gökçem Kafeyi ziyaret etti

Konser için Konya’ya gelen sanatçı Derya Uluğ, down sendromlu çocukların çalıştığı Gökçem kafeyi ziyaret ederek, çocuklarla sohbet etti.

 

Konser için Konya’ya gelen ve down sendromlu çocukların çalıştığı Gökcem Restaurant ve Kafeyi ziyaret ederek bir süre çocuklarla sohbet eden sanatçı Derya Uluğ,  “ En başta ön yargının kırılması gerekiyor. Hepimiz bu şekilde doğmayabiliriz ama hepimizin down sendromlu bir çocuğu dünyaya gelebilir. Bu ihtimali hiçbir zaman unutmamak kazım. İnsanların her zaman bu özel çocuklarımıza elini uzatmasını gerektiğini düşünüyorum. Hepimiz insanız fakat onları bizden özel kılan bazı özelliklerinin olmasıdır. Aslında hep kendimizi düşünerek yaşıyoruz. Maalesef insanoğlu biraz bencil ama empati yaparak yaşamayı da öğrenmeliyiz. Bu çocukların topluma kazandırılması harika bir şeydir. Öncelikle buna emek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah böyle projeler artar. Bu çocuklarımızın topluma kazandırılması hepimizin görevi olmalıdır” dedi.

 Gökcem Konya Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Devecioğlu ise, Sanatçı Derya Uluğ’a ziyaretten ve verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.