Sanal dolandırıcılık operasyonunda 33 gözaltı

Sanal dolandırıcılık operasyonunda 33 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın liderliğinde gerçekleştirilen "Sibergöz-19" Operasyonları kapsamında, 10 ilde bilişim sistemlerini kullanan 33 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde artan nitelikli dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarına karşı "Sibergöz-19" Operasyonları düzenlediklerini açıkladı. Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda, 10 farklı ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Operasyonlar kapsamında Antalya, Muğla, Diyarbakır, Adana, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Mersin, Batman ve Bursa'da toplam 33 şüpheli, eş zamanlı operasyonlarla yakalandı.

Antalya merkezli Adana, Gaziantep ve İstanbul illerinde düzenlenen operasyonlarda 4 şüpheli, Muğla merkezli İstanbul ve İzmir illerinde yapılan operasyonlarda 10 şüpheli, Diyarbakır merkezli Mersin, Batman, İstanbul ve Bursa illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 12 şüpheli, İstanbul merkezli İstanbul ve Hatay illerinde yapılan operasyonlarda 7 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonlar neticesinde, şüphelilere ait kripto para ve ürün alım-satım komisyonlarıyla ilişkilendirilen 63 milyon TL banka hesap hareketliliği tespit edildi. Ayrıca, bir kişinin kripto uygulaması hesabından rızası dışında 530 bin TL'nin başka hesaplara aktarıldığı belirlendi.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, sahte siteler üzerinden Antalya'nın Kemer ilçesindeki "Ürün Alım-Satımı ve Komisyonu" adı altında para talep eden şüphelilerin toplamda 480 bin TL haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda ise, 3 farklı sahte sigorta sitesi üzerinden araç sigortası ve kasko yaparak vatandaşları mağdur eden şüphelilerin faaliyetleri tespit edildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Silvan Cumhuriyet Başsavcılığı işbirliğiyle yürütülen çalışmalarda, Facebook Marketplace üzerinden "klima satışı" vaadiyle 1 milyon 200 bin TL haksız kazanç elde edildiği belirlendi.

Toplamda 5 adet kripto para soğuk cüzdan hesabı, 29 adet telefon, 7 adet bilgisayar, 13 adet banka/kredi kartı ve 2 adet tabanca ele geçirildi. Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıkları ve görev alan Jandarma birimleri tebrik edilirken, Bakan Yerlikaya, "Milletimizin duası sizinle" ifadeleriyle güvenlik güçlerine desteklerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.