San Francisco Fed Başkanı Williams:

San Francisco Fed Başkanı Williams:

"İyi ivmelenmiş güçlü ekonomi, kademeli faiz artırımlarını mantıklı kılıyor"

WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Bankasının (Fed) San Francisco Şubesi Başkanı John Williams, bankanın faiz artırmaya devam etmesinin büyümeyi sekteye uğratmayacağını belirterek, "İyi ivmelenmiş güçlü ekonomi, kademeli faiz artırımlarını mantıklı kılıyor." dedi.

Williams, California eyaletinin San Francisco kentinde yaptığı konuşmada, bir sonraki faiz artışına ne kadar erken gidilirse o kadar iyi olacağını ifade etti.

"İyi ivmelenmiş güçlü ekonomi, kademeli faiz artırımlarını mantıklı kılıyor" görüşünü paylaşan Williams, iş gücü piyasasının ve enflasyonun Fed'in hedeflerine çok yaklaştığı değerlendirmesinde bulundu.

Williams, faiz artırılmasının ekonomik büyümeyi sekteye uğratacağı tezine katılmadığını dile getirirken, "Kademeli faiz artışlarını savunurken, ekonomik büyümeyi sekteye uğratmaya çalışmıyorum, tam tersini istiyorum. Amacım, büyümenin uzun süre devam etmesi için ekonominin temellerini güçlü tutmak." diye konuştu.

Kademeli sıkılaştırmanın aşırı enflasyon, varlık piyasalarında balon oluşması ve resesyon risklerini azaltacağını vurgulayan Williams, faiz oranlarının gelecek yıllarda yüzde 3 - 3,5 aralığına yükseleceği öngörüsünü yineledi.

Williams'ın bu sene Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) oy hakkı bulunmuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :