Samsun'da kültür sanat

Samsun'da kültür sanat

Sivas Devlet Tiyatrosu "Yunus Emre" adlı oyunu Samsunlu izleyicilerle buluşturacak

SAMSUN (AA) - Sivas Devlet Tiyatrosu, "Yunus Emre" adlı oyunu Samsunlu izleyicilerle buluşturacak.

Recep Bilginer'in yazdığı, Nurullah Tuncer'in yönetmenliğini yaptığı eserde Mehmet Demiralp, Kemal Okan Özkan, Begüm Şahin, Ömer Eryiğit, Ufuk Bostancı, Tansel Aytekin, Mustafa Yıldıran, Veysel Zurnazanlı, Kerem Yücel, Burçhan Göce, Can Atak, Belgin Ünlü, Zehra Tosun, Bediha Albayrak, Ezgi Koç, Serap Şerife Eyikara, Emine Nur Özseven rol alıyor.

Eser, 2-3 Aralık tarihlerinde saat 20.00'de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Büyük Salon'da izlenebilecek.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, "Sihirli Flüt" operetini sanatseverlerin beğenisine sunacak. Mozart'ın peri masalı üzerine müziklerini yazdığı eser, 29 Kasım Cumartesi saat 20.00'de AKM Büyük Salon'da izleyiciyle buluşacak.

- "Konçerto/Bach Alla Turca"

Samsun Devlet Opera ve Balesi, "Konçerto/Bach Alla Turca" balesini Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunacak.

İki bölümden oluşan Bach Alla Turca’nın ilk bölümünde Johann Sebastian Bach'ın Klavsen Konçertosu eşliğinde bir masanın etrafında iki kadın, iki erkek dansçı tarafından hayata geçirilen, Marco Cantalupo ile Katarzyna Gdaniec tarafından sahneye konulan çağdaş dans yorumu konçertonun ikinci bölümünde ise Bach’ın müziğini piyano ve oryantal perküsyonlarla bir araya getiren Anjelika Akbar’ın yaptığı müzikal düzenlemelerden yola çıkan Mehmet Balkan’ın koreografisi yer alıyor.

Junko Hikasa ve Lale Balkan'ın sahneye koyduğu Bach Alla Turca’nın dekor tasarımını Filiz Dinç, kostüm tasarımını Aydan Çınar yapıyor. Işık tasarımı Murat Yılmaz tarafından gerçekleştirilen eserin video tasarımı ise Şafak Türkel'e ait.

Bale, 1 Aralık Pazartesi saat 20.00'de AKM Büyük Salon'da izleyicilerle buluşacak.

Kaynak:Haber Kaynağı