"Samsun'da favori olduğumu düşünüyorum"

"Samsun'da favori olduğumu düşünüyorum"

- İşitme engelli milli güreşçi İlhan Çıtak: "Samsun'da yapılacak oyunlara katılacak sporcular arasında en tecrübelisi benim" - "5. kez şampiyon olup sporu bırakmak istiyorum" - "Samsun, inşallah birçok altın madalya görecek"


ANKARA (AA) - BUĞRA ERSAVAŞ - Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenecek 23. Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları'nda (2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları) mücadele edecek Güreş Milli Takımı'nın şampiyon sporcusu İlhan Çıtak, "Samsun'da favori olduğumu düşünüyorum." dedi.

İlhan, İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı'nın Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) sürdürdüğü kampta AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Çocukken geçirdiği hastalıktan dolayı iki kulağında da 60 desibelin üzerinde kayıp olduğunu belirten İlhan, güreşe 2000 yılında başladığını söyledi.

Kariyerinde 7 kez dünya, 8 kez Avrupa ve 4 kez de işitme engelliler olimpiyatları şampiyonu olduğunu hatırlatan milli sporcu, "Samsun'da yapılacak oyunlara katılacak sporcular arasında en tecrübelisi benim. Benden başka 4 olimpiyat şampiyonu olan sporcu yok. Müsabaka döneminde hiçbir şeyin garantisi yok. Herhangi bir sakatlık olmasın istiyoruz. Geçen senenin dünya, bir önceki senenin de Avrupa şampiyonu olarak Samsun'da favori olduğumu düşünüyorum." diye konuştu.

İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda 5. kez mücadele edeceğini belirten İlhan, "Ülkeme bir altın madalya daha kazandırmak istiyorum. Yaşımdan dolayı artık çalışmalar ağır gelmeye başladı. Aile ortamımı da düşünmem lazım. 5. kez şampiyon olup sporu bırakmak istiyorum. Sonrasında da antrenör veya idarecilik yaparak sporun içinde kalacağım." ifadelerini kullandı.


- "Madalya sıralamasında da ipi göğüsleyeceğimizi düşünüyorum"

Milli sporcu İlhan Çıtak, işitme engellilerde güreşin lokomotif branş olduğunu vurgulayarak, takım halinde de başarıyı yakalayacaklarına olan inancını dile getirdi.

Güreşin en çok madalya getiren branş olduğunun altını çizen İlhan, "Olimpiyatlara yönelik iyi bir çalışma başlangıcı oldu. İlk kampımızın ardından ikinci kampımıza başladık. Önümüzde 3 tane daha kamp var. Güreşte, oturmuş bir ciddiyet vardır. Güzel bir çalışma ortamındayız. Takımda birçok şampiyon sporcu var. Madalya sıralamasında da ipi göğüsleyeceğimizi düşünüyorum. Samsun, inşallah birçok altın madalya görecek." değerlendirmesinde bulundu.


- "Sesimizi daha iyi duyurabileceğiz"

İşitme engelli sporcular olarak bugüne kadar birçok sıkıntı yaşadıklarına dikkati çeken milli güreşçi, "Anlatamadığımız bazı sıkıntılar oldu. Böyle büyük bir organizasyonun Türkiye'de yapılması, işitme engelliler camiasının göz önüne gelmesi anlamı taşıyor." dedi.

Samsun'un ev sahipliğinde yapılacak organizasyonda geçmişteki başarıları sürdürmeyi hedeflediklerini kaydeden İlhan Çıtak, "Takımın başında teknik direktör Necmi Gençalp var. Necmi hoca, bu işin profesörüdür diyelim. Biriktirdiği büyük bir tecrübe var. Kendisinin takımın başında olması bizi çok gururlandırıyor, kendisini seviyoruz. Teknik ve taktik dolu bir insan. Umarım iyi sonuçlar elde edeceğiz." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :