Samsun'da doktora yapılan silahlı saldırı

Samsun'da doktora yapılan silahlı saldırı

Görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor Kamil Furtun, ölümünün birinci yılında anıldı

SAMSUN (AA) - Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun, ölümünün birinci yılında anıldı.

Çalıştığı ve daha sonra adının verildiği hastanedeki anma programında konuşan Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin giderek artığını söyledi.

Devletin şiddet karşı önlem almadığını öne süren İlhan, "Yıllardır söylüyoruz yetkililere, bu konuyu gündeminize alın diye. Ne yazık ki bu konuda bir yol alınamadı. Dr. Kamil Furtun'un ölümünden çok kısa bir süre sonra yine Samsun'da Dr. Aynur Dağdemir'i de kaybettik. Artık sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasını istiyoruz." dedi.

Samsun Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Oğuz Uzun da Kamil Furtun'u rahmetle andıklarını belirtti.

-"Onun şiddete maruz kalması herkesi şoka soktu"

Dr. Kamil Furtun'un eşi Funda Furtun da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kamil Furtun'suz bir yılın inanılmaz üzüntülü geçtiğini dile getiren Furtun, "Hiç tahmin edilemeyecek bir olay yaşadık. Kamil, hem hekimliği ile hem de kişiliğiyle şiddet kelimesinin birlikte anılacağı bir insan değildi. Onun şiddete maruz kalması herkesi şoka soktu." diye konuştu.

Bu olayın "bardağın taşması" gibi bir durum oluşturduğunu söyleyen Furtun, Türkiye genelinde yoğun tepki gösterildiğine işaret etti.

Furtun'un öldürülmesinde bir neden bulunmadığını belirten Furtun, şöyle konuştu:

"Neden Kamil öldürüldü, sorusunun cevabını hala bilmiyoruz. Mahkemede çok şükür, katil en ağır cezayı aldı. Bu konuda gerçekten mahkeme heyetine minnet duyuyorum, kısa sürede sonuçlandı. O katil niye oradaydı? Yani sorun çıkaracağı malum bir kişiydi. İnsanları taciz ediyordu, korkutuyordu. Bir şey yapılmadı. O insan bağıra bağıra ölümü getirdi."

Konuşmaların ardından törene katılanlar, hastane bahçesindeki Furtun'un heykeline karanfil bıraktı.

Daha sonra Samsun Tabip Odası üyeleri, İstiklal Caddesi'nde "Sağlıkta Şiddete Hayır" yürüyüşü gerçekleştirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :