Samsun'da bilim kampı

Samsun'da bilim kampı

Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Ulusal Bilim Kampı, 38 ilden 58 proje okulunun katılımıyla Samsun'da başladı

SAMSUN (AA) - Samsun'da, Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Ulusal Bilim Kampı başladı.

Samsun Anadolu Lisesi Müdürlüğü ev sahipliğinde Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), İlkadım Belediyesi, Samsun Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği İstanbul Şubesi iş birliğiyle düzenlenen eğitim kampına, 38 ilden 58 proje okulu katıldı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, bir otelde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, yenilikçi eğitim projelerine büyük önem verdiklerini söyledi.

Başlangıçta küçük gibi görülen bazı çalışmaların daha sonra gelişerek dünyaya yön verebildiğine işaret eden Şahin, "Bir şeyler üreteceksek, dünyaya yön vereceksek kendinizi küçümsemeyin. Çünkü yazdığınız bir yazılım, hayatınıza belki dünyaya yön verecektir. Baktığımızda iki üniversite öğrencisinin yazdığı yazılımın onları milyarder yaptığını görüyoruz. Tüm bunları yaparken mutlaka değerler eğitimini de dikkate almamız gerekiyor." diye konuştu.

Proje okullarını bir araya getirip sinerji oluşturmayı, kamuoyunda proje okullarının neler yaptığına bilimsel çalışmalarla cevap sunmayı amaçlayan kampta, 4 aşamalı olarak çalışma yapılması planlanıyor.

- Öğrenciler OMÜ'de kampa girecek

Proje okullarından gelen öğrenciler, kendilerine tahsis edilen mekatronik, bilgisayar yazılımı, temiz üretim alanlarıyla ilgili OMÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri tarafından üniversite kampüsünde teorik ve uygulamalı eğitim alacak. Öğretmenler matematik, fizik, kimya ve biyoloji alanlarında yeni müfredat ve zümre çalıştayı yaparak, sonuçları raporlaştıracak. Okul yöneticileri yapacakları sunumlarla örnek proje ve uygulamalarını diğer okullarla paylaşacak.

Özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarının öğrencilerine bilimsel çalışmaları sevdirme, öğrencileri bilimsel çalışma yapmaya teşvik etme, bu öğrenciler aracılığıyla yeni buluşlara kapılar aralama gibi hedefleri bulunan kamp 15 Şubat'ta son bulacak.

Kamp sonunda üç alanda hazırlanan projelerle dereceye giren öğrenci ve okullara ödül verilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :