Samsun'da balık ölümleri

Samsun'da balık ölümleri

Canik ve İlkadım ilçeleri arasındaki Mert Irmağı'nda balık ölümleri yaşandı

SAMSUN (AA) - Samsun'daki Mert Irmağı'nda balık ölümleri görüldü.

İlkadım ve Canik ilçelerinin arasında bulunan ve Karadeniz'e dökülen Mert Irmağı'nda balık ölümleri yaşandı.

Canik ilçesi Atatürk Mahallesi Muhtarı Lütfi Tercanli, gazetecilere yaptığı açıklamada, esrarengiz biçimde 4 yıldır aynı mevsimde balık ölümleri yaşandığı söyledi.

Her yıl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne durumu bildirdiklerini anlatan Tercanli, suyu kirleten kaynağın bir türlü bulunamadığını belirtti.

Tercanli, 4 yıldır balık ölümlerinin aynı tarihlerde yaşandığını belirterek, "Bazı vatandaşları uyarmamıza rağmen ırmaktan ölü balıkları yemek için topluyorlar. Balık ölümlerin artık son bulmasını istiyoruz. Ben ırmağın 20 ila 30 kilometre üstüne doğru inceleme yaptım. Üst kısımlarda hiçbir yerde balık ölümü yok. Özellikle Karadeniz'e yakın olan 10 kilometrelik bölümde ölümler var. Bu ölümler nedeniyle her yıl ırmakta balık oranı azalıyor." ifadelerini kullandı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Nail Kırmacı ise Mert Irmağı'nda gerekli balık ve su numunelerini aldıklarını, durumu Samsun Valisi İbrahim Şahin'e bildirdiklerini kaydetti.

Vali Şahin'in sorunun çözümü için talimat verdiğini bildiren Kırmacı, "Gereken neyse yapacağız. Kirliğinin neden kaynaklandığını araştırıyoruz." dedi.

Öte yandan balık ölümlerinin görüldüğü bölgeye çok sayıda vatandaşın geldiği, bazılarının elleriyle ölmek üzere olan balıkları topladığı görüldü.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :