Samsun İnsan Kaynak ve İstihdam Fuarı

Samsun İnsan Kaynak ve İstihdam Fuarı

SGK Başkan Yardımcısı Koç:- "Açıklanan teşviklerle birlikte bu yıl içinde 2 milyon kişiye iş arıyoruz"

SAMSUN (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Orhan Koç, "Açıklanan teşviklerle birlikte bu yıl içinde 2 milyon kişiye iş arıyoruz." dedi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nce 15 Temmuz Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu'nda Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamında düzenlenen "6. Samsun İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı"nın açılışında konuşan Koç, bu tip fuarların iş arayan ile işvereni bir araya getirdiğini belirtti.

İstihdam konusunda milli seferberlik ilan edildiğini anımsatan Koç, bu kapsamda yaptıkları çalışmalara değinerek, son 3 aydır sahada bulunduklarını kaydetti.

Türkiye'nin dört bir yanında çalışmaların sürdüğünü anlatan Koç, "İşverenlerimizle, odalarımızla, esnafımızla görüşüyoruz. Sahada yapmış olduğumuz teşviklerin uygulamasıyla ilgili sorunları yerinde görmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Koç, eğitimin istihdamla ilişkisinde çok ciddi sıkıntılar yaşandığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Genç nüfusa sahibiz. Bu açıdan çok avantajlı bir durumdayız. Ama genç nüfusumuzu eğitim ve istihdam ilişkisini kurarak iyi bir şekilde istihdama yönelik eğitim yapma noktasında eksikliklerimizi çok net bir şekilde görüyoruz. İş arayanlar var, işverenlerin de İŞKUR üzerinden işçi talepleri var. Fakat vasıflı elemanları bulup oralara eşleştiremiyoruz. Bu açıdan çok büyük bir sorunumuz var. Üniversitede artık açılacak olan okulların istihdamı önceleyen bir eğitim politikasıyla bu işi yarınlara taşımamız lazım. Üniversitedeki bölümlerin buna göre açılması çok önemli."

İstihdamı artırmak için işverenlere yönelik 11 teşvik bulunduğunu ifade eden Koç, "Açıklanan teşviklerle birlikte bu yıl içinde 2 milyon kişiye iş arıyoruz. İŞKUR'un aslında başka bir fonksiyonu var. Adı üstünde İŞKUR. Biz gençlerimize sadece iş arayan ve aradığı işi bulmayla ilgili rehberlik yapan yönümüzün yanında iş kurmayla ilgili de çok ciddi manada onlara yön ve ufuk açmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Samsun Valisi İbrahim Şahin de işsizlikle mücadelede konusunda başlatılan seferberliğin önemine işaret etti.

Bu seferberliğe Samsun'un da destek verdiğini aktaran Şahin, "Ciddi anlamda Samsun işsizlikle ilgili mücadelede bu seferliğe özelikle işverenler katkı sağladılar. Ciddi bir rakama da ulaştı." diye konuştu.

İşverenin nitelikli işçi aradığını ancak karşılığının bulunamadığını diğer taraftan da işsizliğin yaşandığına vurgu yapan Şahin, "Yüzde 10'lara ulaşmış bir işsizlik var ama bir taraftan işçi arayanlar da işçi bulamıyor. Bu meslek liselerinin köreltilmesi, 28 Şubat sürecinde meslek liselerine karşı şaşı bakış Türkiye'de ciddi anlamda iş verenlerin arzu ettiği insan tipini çok fazla yakalayamadık." dedi.

Konuşmaların ardından, katılımcılar fuar alanındaki 50 standı gezerek, firma yetkililerinden bilgi aldı.

Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) destekleriyle açılan, 2 gün sürecek fuarın açılışına, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan ve daire müdürleri ile davetliler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :