"Şampiyonluk konuşmak için çok erken"

"Şampiyonluk konuşmak için çok erken"

Medipol Başakşehir'in Brezilyalı futbolcusu Mossoro: "Ligde şu ana kadar sadece 6 hafta geçti. Önümüzde daha 28 maç var. Ligin bitimine 2-3 hafta kalsa belki şampiyonluk konuşulabilir ama şu an konuşmak doğru olmaz"- "Atiker Konyaspor, iyi kapanan, yaptığ


İSTANBUL (AA) - HİLMİ SEVER - Medipol Başakşehir'in 33 yaşındaki Brezilyalı orta saha oyuncusu Marcio Mossoro, Atiker Konyaspor'a karşı çok zor bir maç oynayacaklarını belirtti.

Brezilyalı oyuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin en iyi takımlarından birine karşı mücadele edeceklerini belirterek, "Atiker Konyaspor'u geçtiğimiz sezondan iyi biliyoruz. Rakibimiz iyi kapanan, yaptığı güçlü savunmayla rakiplerini etkisiz hale getiren bir takım. En büyük silahları da duran toplar. Ortada bir maç olacaktır. Maçın sonucunu iki takım oyuncularının ortaya koyacağı ufak farklar belirleyecektir." ifadelerini kullandı.

Süper Lig'de ilk 6 haftayı yenilgisiz lider kapatan Medipol Başakşehir'in şampiyonluk şansını değerlendiren 33 yaşındaki futbolcu, şunları söyledi:

"Takımımızda geçen sezondan çok fazla değişiklik yok. Her sene belirli bir iskelet üzerine yapılan takviyelerle iyi bir yolda ilerliyoruz. Ligde şu ana kadar sadece 6 hafta geçti. Bu nedenle şampiyonluk sözleri için çok erken. Önümüzde daha 28 maç var. Ligin bitimine 2-3 hafta kalsa belki bunlar konuşulabilir ama şu an konuşmak doğru olmaz. Biz hafta hafta önümüze bakıyoruz. Takım olarak hedefimiz ligi ilk 4 içinde bitirmek. Ne kadar üstte olursak o kadar mutlu oluruz."


- "Sezon sonunda Fenerbahçe çok daha üst sıralarda olacaktır"

Mossoro, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da şampiyonluk yarışı içinde olacağının altını çizerek, şöyle devam etti:

"Şu andaki puan tablosuna baktığınız zaman, alt sıralarda gördüğümüz Fenerbahçe, sezon sonunda çok daha üst sıralarda olacaktır. Geçtiğimiz yıllara göre Beşiktaş ve Galatasaray da daha kuvvetli. Tabii ki rakipleri düşünmekten çok kendi işimize odaklanmamız gerekiyor. Onlar ne kadar kuvvetli olursa olsun önemli olan bizim kendi performansımız. Özellikle de kendi evimizde oynadığımız maçlardan puan kaybetmeden ayrılmak bizim kaderimizi belirleyecektir."


- "Türk Milli Takımı'nın yerden yere vurulmaması lazım"

Türkiye'deki 3. sezonunu geçiren Marcio Mossoro, A Milli Takım'ın kadrosuna yeni çağrılan genç oyuncularla bir değişim süreci içerisinde olduğunu dile getirdi.

A Milli Takım'ın, 2018 Dünya Kupası'na katılma şansının hala devam ettiğinin altını çizen Mossoro, şöyle konuştu:

"Türk Milli Takımı'nın yerden yere vurulmaması lazım. Çünkü Arda Turan gibi önemli bir oyuncunun yokluğunda yeni oyuncular ortaya çıkmaya çalışıyor. Bunlar meyvelerini yavaş yavaş verecektir. Örneğin Borussia Dortmund'da oynayan Emre Mor çok yetenekli bir oyuncu. Bana göre, milli takım bir gelişim süreci içinde ve önündeki maçlarda daha başarılı olacaktır."


- "Vitor Pereira çok büyük bir hoca"

Brezilyalı futbolcu, Suudi Arabistan'da birlikte çalıştığı Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Vitor Pereira'nın Avrupa'da yeniden büyük bir takım çalıştıracağını düşündüğünü aktardı.

Marcio Mossoro, Pereira'nın Fenerbahçe'de neden başarısız olduğunu tam olarak bilemediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'de aldığı sonuçlar ne kadar kötü olursa olsun bence bu Pereira'nın kariyerini ve hocalığını etkilemez. Bana göre, Vitor Pereira çok büyük bir hoca. Onu Portekiz döneminden bu yana tanıyorum. Porto ile kazandığı iki şampiyonluk var ve bunlar kolay şampiyonluklar değildi. Bir tanesinde son haftalara kadar Benfica'nın gerisinde kalıp, son anda şampiyonluğa ulaşmıştı."





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :