‘Şampiyonlar Aşk’la yetişir’

‘Şampiyonlar Aşk’la yetişir’

Selçuklu Belediyesi, Spor Okullarında eğitim gören çocuklara yönelik başlattığı ‘Şampiyonlar AŞK’la Yetişir’ projesinin tanıtımını Başkan Ahmet Pekyatırmacı’nın katılımıyla gerçekleştirdi

Selçuklu Belediyesi, çocuklara yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi. 13.596 lisanslı sporcusuyla  Türkiye’nin En Büyük Amatör Spor Kulüplerinden birisine sahip olan Selçuklu Belediyesi, ‘Şampiyonlar AŞK’la Yetişir’ projesini hayata geçirdi. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın katılımıyla, Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda gerçekleştirilen projenin tanıtımı büyük ilgi gördü. Selçuklu Belediyesi Spor Okullarında eğitim gören çocuklara yönelik gerçekleştirilen proje kapsamında, uzman heyet tarafından yetenek analizleri  yapılacak olan çocuklar elde edilen veriler doğrultusunda yeteneklerine uygun branşa yönlendirilecek. 16 istasyondan oluşan parkurda, 20 Metre Sürat, Dikey Sıçrama, Pro Agılty, Denge, Öne Sıçrama, Ayak Ölçüm, Taban Analiz, Vücut Analiz, Esneklik, Sağlık Topu Fırlatma, Görsel Reaksiyon, Ağırlık, Boy, Oturma Yüksekliği, Kulaç ve Karış gibi bilimsel ölçümlerin modern cihazlar ile yapılmasının ardından, elde edilen verilerle birlikte çocukların fiziksel ve yetenek olarak hangi spor branşına uygun olduğunun tespiti yapılıyor. 

BAŞKAN PEKYATIRMACI: ‘ŞAMPİYONLAR AŞK’LA YETİŞİR’ DİYORUZ

Projenin tanıtımında konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, spor okullarında böyle bir projeyi hayata geçirdiklerin için mutlu olduğunu  ifade etti. Başkan Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi olarak en önemli projelerimizden birini bugün başlatıyoruz. ‘Şampiyonlar AŞK’la Yetişir’ diyoruz. Spor Okullarında yaz ve kış dönemlerinde spor yapan çocuklarımızı hem sportif yönden hem fiziki yönden ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda yönlendirebileceğimiz, yetiştirebileceğimiz şekilde bir proje başlatıyoruz. ‘Şampiyonlar AŞK’la Yetişir’ derken buradaki amacımız sadece şampiyon sporcular yetiştirmek değil. Çocuklarımızın sevdiği ilgi duyduğu ve mutlu oldukları spor branşlarında, onları en iyi şekilde geliştirebilmek. Çocuklarımızın fiziksel, sosyal ve psikolojik gelişimi için Selçuklu Belediyesi olarak sürekli faaliyetler üretiyoruz. Bu yaptığımız işler içerisinde en önemli faaliyetlerimizden bir tanesi de Selçuklu Belediyespor Kulübümüzde icra edilen Yaz ve Kış Spor Okullarımız. Yaz Spor Okullarımızda 13 binin üzerinde, kış spor okullarımızda ise 3 binden fazla çocuğumuz buralardan hizmet alıyor. Selçuklu Belediyesinin spor  tesislerinde, yaz-kış sürekli olarak spor yapma imkanına sahip oluyorlar. Çocuklarımız spor okullarında, servislerle evlerinden alınarak tesislerimizde istedikleri sporu yapıyor, ardından tekrar güvenli bir şekilde servisle evlerine teslim ediliyor. Yaz ve Kış spor okullarında bizimle beraber olan çocuklarımızın ailelerine de bizlere güvendikleri için özellikle teşekkür etmek istiyorum” dedi.

YARAVLI: HER ÇOCUK MUCİZEDİR VE ANCAK AŞK’LA YETİŞİR

Proje ile kısa bir konuşma yapan Proje Koordinatörü Şükrü Yaravlı, “Her çocuk bir mucizedir ve ancak Aşk’la yetişir. Bu düşünceyle başladığımız projede çocuklarımızı yetenekli veya yeteneksiz diye sınıflandırmak yerine fiziksel ve beceri ölçümlerini yaparak her birinin uygun oldukları spor branşına yatkınlıklarını tespitle onların daha başarılı olmalarını hedefledik. Tabi çocuğun bu branşla kendini içselleştirmesi ve sevmesi onu ileri taşıyacaktır. Ancak unutulmaması gereken, şampiyon sporcu adaylarıyla birlikte, diğer her bir çocuğumuzun geleceğin yetişkinleri olarak farklı mesleki kariyerlere adım atarken de hareketsiz yaşamdan uzak durmaları ve spor yapmaya devam etmeleri bu projede bizim en önemli başarımız olacaktır” ifadelerini kullandı. 

sampiyonlar-(3).jpg

 

 

sampiyonlar-(4).jpg

sampiyonlar-(1).jpg

 

Etiketler :