Şampiyon Taha Akgül, teknik direktörlük dersi alıyor

Şampiyon Taha Akgül, teknik direktörlük dersi alıyor

2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Taha Akgül, 5. kademe antrenörlük belgesini alarak, hem güreşçi hem de teknik direktör unvanına sahip olacak- Taha Akgül:"Bu eğitim sportif performansıma da olumlu yansıyacak"- "Rio'dan sonra Tokyo'da da al


ANKARA (AA) - HÜSEYİN DOĞRU - 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Taha Akgül, federasyonun 5. kademe antrenörlük kursuna katılarak teknik direktör belgeli güreşçi olarak milli formayı giyecek.

Rio'da serbest stil 125 kiloda altın madalya elde ederek olimpiyat şampiyonluğuna ulaşan 25 yaşındaki Taha Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonun Ankara'da açtığı ve teknik direktör olabileceklerin yer aldığı 5. kademe antrenörlük kursunda eğitim aldığını söyledi.

Olimpiyat şampiyonu olması nedeniyle teknik direktörlük hakkının bulunduğunu ve bunu değerlendirmek istediğini anlatan Taha, "Sporcunun uluslararası başarılarına göre antrenörlük belgesinin dereceleri değişebiliyor. Antrenörüm Abdullah Çakmar olimpiyat şampiyonu sporcusunun olması, ben de olimpiyat şampiyonluğum nedeniyle bu hakka sahibim. Zamanım olduğu için değerlendirmek istedim." diye konuştu.

Teknik direktörlük belgesinin aktif sporculuğuna da olumlu katkı vereceğini belirten Taha, şunları kaydetti:

"Şimdilik amacım tabii ki antrenörlük değil. Statü gereği kursa katılabilme hakkım oluştu. Abdullah hocam ile birlikte katılıyoruz. Bu eğitim sportif performansıma da olumlu yansıyacak. Antrenörümle iletişimimin daha üst seviyelere çıkmasını sağlayacak. Sporcu ve antrenör olarak birbirimizi daha iyi anlayacağız. Hedefimde 2020 Tokyo Olimpiyatları var. Önümüzdeki bu süreci en iyi şekilde değerlendirerek hedefime ulaşmak istiyorum. Rio'dan sonra Tokyo'da da altın madalyayı ülkeme kazandırmayı amaçlıyorum."

Olimpiyat şampiyonu Taha Akgül, 10 kişinin katılabildiği kursta 5. kademe antrenörlük belgesi alması halinde hem güreşen hem de teknik direktör belgesi olan en genç isim olacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :