Şampiyon eskrimci kamptan gönderildi

Şampiyon eskrimci kamptan gönderildi

- Milli takım antrenörlerinden Thorcuk, Türkiye'ye eskrimde ilk Avrupa ve dünya şampiyonluğunu kazandıran İbrahim Ahmed Acar'ı, disiplinsiz hareketleri nedeniyle kamptan gönderdiklerini belirtti

ANKARA (AA) - HALİL İBRAHİM AVŞAR - Eskrimde son dönemde elde ettiği başarılarla adından söz ettiren İbrahim Ahmed Acar'ın, disiplinsiz hareketleri nedeniyle milli takım kampından gönderildiği ortaya çıktı.

Eskrim Milli Takımı antrenörlerinden Oleksandr Thorcuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İbrahim Ahmed'in, alt yaş gruplarında Avrupa ve dünya şampiyonu olduktan sonra hal ve hareketlerinin değiştiğini söyledi.

Thorcuk, 17 yaşındaki sporcuyu disiplinsiz hareketleri ve saygısız davranışlarından dolayı Alanya kampından gönderdiklerini ifade etti.

Eskrim Milli Takımı Başantrenörü Valery Shturbabin de Türkiye'ye eskrimde ilk Avrupa ve dünya şampiyonluğu kazandıran İbrahim Ahmed Acar'ın kamptan gönderildiğini doğruladı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Murat Atalı ise milli takım antrenörlerinin disiplinden asla taviz vermediğini vurgulayarak, "Disiplinsiz hareketleri nedeniyle kaybolup giden çok sayıda sporcu var. İbrahim Ahmed Acar'ı gözden çıkarmış değiliz. Umarım, davranışlarına çekidüzen verir." diye konuştu.


- "Milli takımdan çıkarıldığı anlamına gelmemelidir"


Türkiye Eskrim Federasyonundan, AA'ya yapılan yapılan yazılı açıklamada ise 10-20 Eylül tarihlerinde yeni sezona hazırlık amacıyla Alanya'da kondisyon ağırlıklı büyükler kampının gerçekleştirildiği hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

"Kampta yer alan sporcularımızdan İbrahim Ahmed Acar'ın, kamp disiplinine uygun olmayan bazı davranışları nedeniyle hazırlık kampından çıkarıldığı hususu, Oleksandr Thorcuk tarafından federasyonumuza bildirilmiştir.

Söz konusu kamp, herhangi bir uluslararası eskrim müsabakası öncesi kampı olmadığından, sporcumuzun hazırlık kampından çıkarılması, milli takımdan çıkarıldığı anlamına gelmemelidir. Milli takımımızın önemli bir sporcusu olan İbrahim Ahmed Acar, Türk eskriminin yetiştirdiği bir değerdir. Yaşanan süreç, sporcumuzun hatalı ya da suçlu olduğu anlamı taşımadığı gibi, en doğru değerlendirmeyi yapabilmek için tarafların görüşleri doğrultusunda ilgili mercilerin kararları beklenmelidir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :