Samancı ve Türkmenoğlu'ndan konferans

Samancı ve Türkmenoğlu'ndan konferans

Ilgın'da 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması süreciyle ilgili konferans düzenlendi.

Ilgın Belediyesine ait Sahib Ata Termal Otel’in Konferans Salonu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferansta, katılımcılara 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili sinevizyon gösterisi izlettirildi.

AK Parti İlçe Başkanı Ali Erten, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz ruhunu ayakta tutmak, darbelere geçit vermemek ve mazlumların umudu olan Türkiye'nin dünyada lider bir ülke olması için dünyaya artık yön veren bir ülke olmak için yapılacak halk oylamasında "evet" denilmesi gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Mehmet Karahan da "Ülkelerin tarihlerinde milatlar vardır. Bu milatlar ülkelerin kaderini belirler. Kurtuluş Savaşı nasıl bir milatsa 15 Temmuz da bir milattır. Milletimiz yeni bir milat daha yazmaya hazırlanmakta, biz ülkemize gönül vermiş ve memleket için canını vermeye hazır Ilgın olarak 'evet' diyoruz." dedi.

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasıyla ilgili yapılan değişiklikler hakkında bilgi veren eski Konya Milletvekili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Ayşe Türmenoğlu "Halkımız Cumhurbaşkanını seçebiliyorsa, Cumhurbaşkanı'nın da halka karşı bir sorumluluğu olması gerekiyor. En önemlisi de bu anayasayla çifte başlılık ortadan kalkıyor." dedi.

Olması gereken bir dönemde anayasa değişikliği yapıldığını kaydeden Türmenoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye 15 temmuz sürecini yasadı. Türkiye istikrar ve istikbaline yönelik tehditler yaşadı. Ekonomik saldırıları gördü. Artık istikrarın vesayete teslim edilmemesi gerektiği için tam da bugün anayasa değişikliğine ihtiyaç vardı. Ben eminim ki 16 Nisan'da ülkemizde duyarlı vatandaşlarımız, ülkesini seven, ülkesinin geleceğini düşünen, çocuklarımızın ve torunlarımızı geleceğini düşünen vatandaşlarımız bu anayasa değişikliğine evet diyecekler ve ülkemizde gerçek demokrasi inşa edilmiş olacak."

Eski Konya Milletvekili, Cumhurbaşkanı Danışmanı Gülay Samancı da yeni anayasayla neler değişeceği ve Türkiye’ye ne gibi faydalar sağlayacağı konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Konferans sonunda Türkmenoğlu ve Samancı katılımcıların sorularını yanıtladı.

Konferansa, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, AK Parti Doğanhisar İlçe Başkanı Ali Öztoklu, Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, Konya Şoförler Odası Başkanı Kemal Can, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.