Salkımı 25 liraya üzüm

Salkımı 25 liraya üzüm

Mersin'in Silifke ilçesinde yetiştirilen ve her bir salkımı 2 ile 5 kilo arasında değişen sofralık ceviz üzümünün kilogramı 5 liradan alıcı buluyor

 Silifke ilçesinde yetiştirilen ve her bir salkımı 2 ile 5 kilo arasında değişen sofralık ceviz üzümünün kilogramı 5 liradan satılıyor.

Göksu Vadisi'nde bulunan Keben, Ortaören, Kargıcak, Senir, İmambekirli, Karakaya, Karahacılı, Senir ve Nuru mahallerinde yetişen sofralık ceviz üzümü, özellikte iç pazara sunuluyor. Koz üzümü olarak da bilinen ceviz üzümü, Göksu Vadisi'nde 800 rakıma kadar olan bölgelerde yetiştirilebiliyor.

Üretici Mustafa Göktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, tanelerinin büyüklüğü nedeniyle üzümün "ceviz" adıyla anıldığını söyledi. 

Ceviz üzümünün evlerin önlerinde ve bahçelerin kenarlarında yetiştirildiğini anlatan Göktaş, “Görüntüsü, albenisi ve lezzetiyle ilgi gören bir üzüm çeşidi. Özellikle tatile gelenler bu üzümü hediyelik olarak alıp götürüyorlar. Bu üzüm market, manav ve pazarlarda ise 5 liraya satılıyor” dedi.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can da mikro klima özelliği bulunan Göksu Vadisi'nde yetişen bu üzümün bakımının kolay olduğunu kaydetti.

Ceviz üzümünün sert, dayanıklı ve lezzetli olması nedeniyle sofralık olarak yöre halkı tarafından tercih edildiğini ifade eden Can, üretimin yaygın olmamasına karşın vatandaşların bu ürünü evlerinin damında ve bahçe kenarlarında yetiştirebildiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı