Salih Sedat Ersöz’ün 5. Kitabı çıktı

Salih Sedat Ersöz’ün 5. Kitabı çıktı

Eğitimci ve araştırmacı yazar Salih Sedat Ersöz’ün beşinci kitabı olan, “1876’dan bugüne Siyasi Faaliyetler, Darbeler, Muhtıralar” çıktı.

 

Çimke Yayınlarından çıkan kitap, 1876 tarihinden bu yana meydana gelen tüm darbe, darbe girişimleri ve muhtıralar ile önemli siyasi gelişmeleri konu ediniyor. Yazar Salih Sedat Ersöz yeni çıkan kitabı ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Osmanlı Devleti ile devamı olan Türkiye Cumhuriyeti’nde sık sık meydana gelen darbe, darbe girişimleri ve muhtıralar ülkenin gidişinde çok olumsuz izler bırakan acı olaylardır. Bu olayları konu edindiğim kitabımda 1876 darbesini başlangıç olarak almamın nedeni, Sultan Abdülaziz Han’a yapılan bu darbenin dış destekli ilk darbe olmasındandır. Bundan sonraki gerek II. Abdülhamit Han’a yapılan darbe gerekse T.C. dönemindeki tüm darbe ve darbe girişimlerinin dış destekli olduğu rahatlıkla söylenebilir. Giriş olarak, Darbe ve Muhtıra tanımları ile Darbelerin Ortak Özelliklerinden sonra 1876’dan itibaren yapılan tüm darbe ve muhtıraların hikâyelerini yani öncesini ve sonrasını ayrıca Cumhuriyet döneminin önemli siyasi gelişmelerini okuyacaksınız. Zevk alarak okuyacağınızı umuyorum. Kitap bir yılı aşkın bir süre zarfında yaptığım araştırma ve incelemeler sonucunda ortaya çıkan bir araştırma kitabıdır. Ayrıca bilhassa 1980 ve 28 Şubat darbelerinin canlı tanığı olarak yaşadıklarımı ve olaylarla ilgili duygu ve düşüncelerimi de kaleme aldım. Ayrıca kitapta 15 Temmuz darbe girişimi ve Fetö’nün çirkin içyüzünü okuyacaksınız.

Kitabımı inceleyerek onay veren ve takdim yazısı yazma lütfunda bulunan Necmettin Erbakan Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Caner Arabacı hocama sonsuz şükranlarımı sunuyor, Rabbimden bir daha böyle darbeler göstermemesini niyaz ediyorum.”