Saldıracağız ve hükümeti düşüreceğiz

Saldıracağız ve hükümeti düşüreceğiz

CHP lideri Kılıçdaroğlu: "Bu hükümete saldıracağız ve bu hükümeti düşüreceğiz"

CHP'nin 18 Mayıs-15 Haziran 2013 tarihleri arasında Türkiye'nin dört farklı ilinde düzenleyeceği "Özgürlük ve Demokrasi" mitinglerinin ilki Aydın'da gerçekleştirildi.

AP'de Sosyalist Grup Başkanı Swoboda ile yaşadığı "Esad - Erdoğan krizi" sonrası Aydın'da konuşan Kılıçdaroğlu, "Saldıracağız ve bu hükümeti düşüreceğiz" dedi.

"SALDIRACAĞIZ VE DÜŞÜRECEĞİZ"

Türkiye'nin Suriye politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bir ülkenin başbakanı 'kardeşim' dediği, eşiyle birlikte tatil yaptığı bir ülkeyle bir gece düşman oldu. Batı'nın egemen güçleri ona görev verdiler, 'Suriye'ye savaş açacaksın' dediler. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde hiçbir zaman bir komşusuna düşmanlık beslemedi. Bu tablo Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmıyor. Ama Özgür Suriye Ordusu'nu burada kurdular. Silah verip, ceplerine para koydular. Suriye'de akan kanın sorumlularından birisi AKP hükümeti ve hükümetin başındaki Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu hükümete saldıracağız ve bu hükümeti düşüreceğiz. Halkın desteği ve halkın gücüyle bunu yapacağız. Sen terör örgütü üyelerini yetiştirip, Suriye'ye gönderirsen, terör ihraç edersen sonu bu olur. Bu işin sorumlusu Recep Bey'dir. Eğer komşunuzda yangın çıkarsa, su alıp söndürmeye çalışırsınız. Söndürmezseniz yangın size de sıçrar. ABD'ye gitmesini biliyor ama Reyhanlı'ya ve Uludere'ye gidebiliyor mu? Ben Reyhanlı'ya da gidiyorum, Uludere'ye de gidiyorum. O polis ordusuyla gidiyor ama ben yalnız başıma, milletvekili arkadaşlarımla gidiyorum. Kendisini en başta uyardım. İlk uyardığımda Suriye'de 4 kişi ölmüştü. 'Bu politika yanlış. Bunun faturası sansa değil vatandaşa çıkar' dedik. Suriye'de 200 bin Müslüman öldü. Madem bu kadar demokrattı, Irak'ta 1,5 milyon insan öldü sesi çıkmadı. Esad'a 'Kardeşim dedi' sırtından bıçakladı. Erbakan'ı arkadan bıçakladı" şeklinde konuştu.