Sala okuyan din görevlilerini darp edenlerin serbest bırakılması

Sala okuyan din görevlilerini darp edenlerin serbest bırakılması

AK Parti İzmir Milletvekili Kaya: - "Darbe gecesi sala okuyan din görevlilerine saldırmak darbeye açık destek vermektir. Bu saldırılar masumane bulunamaz"- AK Parti İzmir Milletvekili Sürekli: - "İstanbul'da haklı bir tutuklama kararı verilirken İzmir'de

İZMİR (AA) - AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi İzmir'de din görevlilerini darp edenlerin serbest bırakılmasına ilişkin, "Darbe gecesi sala okuyan din görevlilerine saldırmak darbeye açık destek vermektir. Bu saldırılar masumane bulunamaz." dedi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, 15 Temmuz'daki darbe girişimi gecesi Türkiye genelinde 60, İzmir'de de 4 din görevlisinin saldırıya uğradığını belirtti.

Sala okuyan din görevlilerine yapılan saldırıların tüm millete, 15 Temmuz gecesi milli irade uğruna can veren tüm şehitlere karşı da yapıldığını dile getiren Kaya, "Darbe gecesi sala okuyan din görevlilerine saldırmak darbeye açık destek vermektir. Bu saldırılar masumane bulunamaz." dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan da 15 Temmuz gecesi milletin, devletin birlik ve beraberliğine hiyanet içerisinde olan hainlerin saldırılarına karşı Diyanet İşleri Başkanlığının emriyle camilerde sala okunduğunu anımsattı.

Bu salalarla millete birlik, beraberlik ve direniş çağrısı yapıldığını dile getiren Kalkan, "İmam ve müezzinlerimize yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Millet olarak birlik ve beraberliğimizin örneklerini Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da son olarak da 15 Temmuz'da milletimiz hep birlikte gösterdi. Bu saldırı aynı zamanda birlik ruhumuza yapılmıştır." dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise adaletin her yerde tek olduğunu belirterek, "İstanbul'da haklı bir tutuklama kararı verilirken İzmir'de nasıl böyle bir karar verildi. İki kentte ayrı kararların verilmesi adalet duygusunu incitiyor. Yargının niye böyle bir karar verdiğini etraflıca inceliyoruz." diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu da din görevlilerine yapılan saldırıyı kınadı. Son zamanlarda Türkiye'de yargının aldığı kararların tartışıldığını ifade eden Tanrıkulu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun atanan savcı ve hakimlere dikkat etmesini isteyerek, adalet sisteminin masaya yatırılması gerektiğini savundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :