"Şakirt mi değil mi? sorgulayın"

"Şakirt mi değil mi? sorgulayın"

Paralel yapıya yönelik Konya’daki soruşturmada firari olarak aranan dönemin Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu’nun soruşturmalarda paralel örgüt çıkarlarını gözettiği ortaya çıktı.

Okyanus Şirketler Grubu’na yönelik soruşturmada dinlenen T.B’nin konuşmalarında cemaate yakın bir söylem kullanması, dinlemeleri yapan ekiplerin dikkatini çekti. Ekipler Tuzcu’ya T.B’nin şakirt olduğunu söyledi. Tuzcu örgütün Konya sorumlularından firari Ali Akın’la ikinci bir telefon hattı üzerinden T.B’yi sorgulattı. İş adamının cemaate yardımlarda bulunduğu ortaya çıkınca dinlemeler Tuzcu’nun talimatıyla sonlandırıldı ve T.B’nin dosya dışında tutulması sağlandı.

Konya’da paralel yapıya yönelik başlatılan operasyan örgütün emniyet ve mütevelli yapılanmasının yürütülen soruşturmalara nasıl etki ettiğini gözler önüne serdi. Konya KOM Şube’nin Okyanus Şirketler Grubu’na yönelik kumpas soruşturması kapsamında dinlenen isim olan Okyanus Grubu patronu Nusret Argun’un iletişime geçtiği bütün isimler de soruşturmada dolaylı olarak dinlemeye takıldı. Bu isimler arasında Argun’un eski ortaklarından R.B’nin oğlu T.B’de yer aldı. Soruşturma öncesinde cemaate yönelik yardımlarda bulunan T.B, telefon konuşmalarında da cemaate himmet ve çeşitli yardımlarda bulunduğunu söyledi. Soruşturmayı yürüten KOM Şube ekipleri, o dönem Konya İl Emniyet Müdürü olan ve paralel yapıya yönelik operasyonda hakkında yakalama kararı olan Salih Tuzcu’ya T.B ile ilgili bilgi verdi.

DİNLEDİĞİMİZ KİŞİ BİZDEN BİRİ

KOM Şube elemanları, Tuzcu’ya T.B’nin telefon görüşmelerinde cemaate yakın söylemler kullanması üzerine şakirt olduğuna kanaat getirdiklerini söyledi. Tuzcu, bunun üzerine yine paralel yapıya yönelik soruşturmasında firar eden AKTİSAD eski başkanlarından Ali Akın’a T.B’nin şakirt olup olmadığını sorgulattı. Harekete geçen Ali Akın, T.B İstanbul’da ikamet ettiği için önce örgütün İstanbul İmamı ve Bakırköy İmamı Çoşkun Şişli’yle iletişime geçti.

YARDIMLARDA BULUNDU DOSYADAN ÇIKARALIM

Şişli, T.B’nin cemaate yardımlarda bulunduğunu doğrulaması üzerine,  Ali Akın soluğu Emniyet Müdürü Salih Tuzcu’nun yanında aldı.Tuzcu’ya T.B’nin İstanbul’daki mütevellilerinden biri olduğunu dolayısıyla kendilerinden biri olduğunu söylemesi üzerine Emniyet Müdürü Salih Tuzcu dosyadan T.B’nin çıkarılmasını sağladı.

HTS KAYITLARI VE UÇAK BİLETLERİ GÖRÜŞMEYİ DOĞRULADI

Yaşananların üzerinden yaklaşık 4 ay geçtikten sonra  örgütün Konya’daki bir numaralı mütevellilerinden Ali Akın’ın iş adamı T.B’yi Konya’ya çağırdığı ortaya çıkarıldı. Konya’da  bir kafede aralarında T.B, Çoşkun Şişli ve Ali Akın’ın da bulunduğu 5 kişi görüşmelere başladı. Görüşmeler paralel yapıya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında emniyet güçlerinin geçmişe dönük yaptığı araştırmalar neticesinde ortaya çıkarıldı. Şişli ve T.B’nin söz konusu tarihlerde Konya’ya beraber geldikleri ve Ali Akın’la Konya Kule City Avm’de görüştükleri HTS kayıtlarıyla tespit edildi.

‘BEN OLMASAYDIM ADANA F TİPİNDEYDİN’

Örgütün Konya’daki sorumlularından Ali Akın görüşmede T.B’ye ‘Sen Nusret Argun’un soruşturmasında dinlemeye takılmışsın. Şakirt olduğun bizden olduğun anlaşılmış. Bana sorgulattırdılar. Bizden olduğunu söyleyince senin evraklarını Emniyet Müdürü Salih Tuzcu yırtıp attı. Ben olmasaydım sende şimdi Adana F tipinde olurdun. Derdini Marco Paşa’ya bile anlatamazdın. Argun’la irtibatını kes. Nusret’in başına gelenler herkese ibret olacak’ ifadelerini kullandı.   

O İŞ ADAMI EMNİYETE İFADE VERDİ

Konya’daki paralel yapılanmaya yönelik soruşturma kapsamında iş adamı T.B’nin de ifadesi alındı. T.B ifadesinde söz konusu görüşmeleri doğruladığı, firari şüpheli Ali Akın’ın kendisiyle irtibata geçtiği ve görüştüğünü söyledi. T.B’nin ifadesinde Ali Akın’ın kendisini soruşturmadan haberdar etmeden önce dinlendiğini bilmediğini söylediği öğrenildi.

TUZCU VE AKIN 2. HATTAN GÖRÜŞMÜŞLER

Soruşturmada yapılan bir diğer önemli tespit ise firari şüpheliler Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ve örgütün mütevelli sorumlusu Ali Akın’ın ikinci bir telefon hattı üzerinden iletişime geçtiği oldu. Telefon hattı üzerine kayıtlı olan şahsın ise Emniyet’e çağrıldığı ve bu hattan haberinin olmadığı ve şikayetçi olduğu öğrenildi.